Simona e prima. De luni, Halep va fi cel mai bine clasată jucătoare din istoria României. Ce spune Virginia Ruzici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 22 de ani, Simona Halep bate aproape toate recordurile tenisului feminin din România. De săptămâna viitoare va ocupa locul 5 sau 6, poziţii pe care nu le-a mai ocupat niciodată o jucătoare din ţara noastră.

UPDATE: Rezultatele de aseară din primele două sferturi de la Indian Wells au făcut ca Simona Halep să fie, de luni, noul număr 5 mondial în ierarhia mondială feminină. Asta după ce românca a învins-o pe DellAqua, iar Jankovici a fost eliminată de Agnieszka Radwanska, scor 7-5, 2-6, 6-4.

Halep şi Radwanska se întâlnesc vineri în semifinale, la o oră încă nestabilită. 


Simona Halep e o „mare jucătoare mică“, cum a descris-o Ion Ţiriac, care creşte hrănindu-se cu succese. 

În a doua jumătate a anului 2013, a câştigat titluri WTA pe bandă rulantă, şase în total. În prima parte a lui 2014 a început să „guste“ şi din turneele importante. 

Ianuarie? Cea mai bună clasare din carieră într-un turneu de Mare Şlem, sferturi la Australian Open. 

Februarie? Câştigă la Doha, cel mai important turneu din carieră, până acum, ocazie cu care devine şi jucătoarea cu cele mai mari premii obţinute din tenis în istorie, 2,74 de milioane de dolari, devansând-o pe Irina Spîrlea. 

Martie? Parcurs bun la Indian Wells, cel puţin sferturi, şi o bornă istorică, cel mai bine poziţionată jucătoare din istoria României, de la crearea ierarhiei WTA, în 1975.

Luptă cu Jankovici pentru locul 5

După Doha, Simona Halep a urcat pe locul 7 în lume, egalând o performanţă atinsă în 1997 de către Irina Spîrlea. Pe locul 7 la debutul turneului din California, din categoria WTA Premier Mandatory, imediat după cele de Mare Şlem, Simona Halep va fi de luni pe locul 5 sau 6. 

De ce? Totul depinde de rezultatele a două partide din sferturile de la Indian Wells, care se dispută în această seară. 

În primul meci, care nu va începe mai devreme de 22.00, românca pleacă drept favorită în disputa cu australianca Casey Dellaqua, locul 78 mondial. 

Într-un alt sfert de finală, Jelena Jankovici (Serbia, locul 8 WTA) o va întâlni pe Agnieszka Radwanska (Polonia, locul 3 WTA), în jurul orei 04.00. 

În clasamentul provizoriu WTA, Halep ocupă în acest moment locul 5, cu 4600 de puncte, şi nu mai poate fi depăşită decât de Jankovici (4.590 de puncte), dacă sârboaica va avea un parcurs mai lung la Indian Wells. 

În cazul unor victorii în această seară, la DellAcqua, respectiv Radwanska, Halep şi Jankovici se vor duela în meci direct, în semifinale. 

Sferturi Indian Wells

Halep (ROMANIA, 7 WTA) – DellAcqua (Australia, 78 WTA)

Jankovici (Serbia, locul 8 WTA) – A. Radwanska (Polonia, locul 3 WTA)

Li Na (China, 2 WTA) – Cibulkova (Slovacia, 11 WTA)

Pennetta (Italia, 21 WTA) – Stephens (SUA, 18 WTA)

Primele două sferturi se joacă diseară, celelalte mâine, după ora 19.00. Rezultatele vor fi disponibile pe www.adevarul.ro 

22 de ani şi şase luni are Halep, cea mai tânără jucătoare din Top 10 mondial. Următoarea, ca etate, este Petra Kvitova (Cehia, locul 9), care are 24 de ani

Ruzici: „Bilanţul se face la finalul carierei“

Adulată de fanii români şi apreciată de mass-media, Simona Halep s-a transformat, păstrând proporţiile, într-un Messi al României. La fel ca şi argentinianul, adună titluri şi înalţă ştachete, dar îi lipseşte ceva din palmares. La Messi e titlul mondial, la Simona unul de Mare Şlem. 

Un trofeu pe care Virginia Ruzici (59 de ani), fostă loc 8 mondial, l-a câştigat în 1978, la Roland Garros. Actualmente chiar managerul Simonei, Ruzici e de părere că nu acum este momentul potrivit pentru comparaţii. 

„Cred că bilanţul se face cel mai bine la finalul carierei. Simona m-a întrecut în clasament, dar nu ştiu dacă putem vorbi despre ea, în acest moment, ca despre cea mai bună jucătoare din istoria României. Aceeaşi eroare se face, poate, cu Serena Williams, considerată de mulţi cea mai mare din istorie, dar se uită ce a făcut o Steffi Graff sau Margaret Court. De aceea spun că bilanţul ar trebui să se facă la final. Să nu uităm totuşi că Simona are doar 22 de ani şi mai poate progresa în următorii cinci ani. Poate câştiga un titlu, sau mai multe, de Mare Şlem, şi chiar să ajungă pe locul 1“, a spus Virginia Ruzici, la Sport.ro. 

„Solidă, lucidă, încrezătoare, echilibrată“

Simona Halep, caracterizată de Virginia Ruzici

Citeşte şi 

Simona Halep: „Poate în turul următor o să joc mai bine. Vreau să văd cât de departe ajung”

Cine este Casey Dellacqua, obstacolul Simonei Halep către semifinalele de la Indian Wells

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite