Simona a aprins scânteia, Firea „şi-a înghiţit“ cheia: mii de mesaje negative, şterse la foc automat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Halep a declarat că a trăit „cea mai frumoasă seară” din viaţa ei, cu siguranţă pentru primarul Bucureştiului ciocnirea cu realitata „din teren” a lăsat urme adânci.

Peste 15.000 de oameni au venit luni seara pe „Arena Naţională” să o ovaţioneze pe Simona Halep. Simţind că vrea să se agaţe de imaginea campioanei, publicul a fluierat-o copios pe Gabriela Firea. Primarul Bucureştiului a dat vina pe cetăţeni veninoşi, sorosişti, după care şi-a închis şi redeschis contul de Facebook de mai multe ori. În tot acest timp, comentariile negative erau şterse la foc automat. Iar povestea aceasta continuă. 

La 11 minute de la ora anunţată, 20.00, pe Arena Naţională au intrat personajele principale: Simona Halep, în echipament de joc, şi Gabriela Firea, cu panglica de primar în jurul gâtului. Festivitatea în onoarea campioanei a început cu intonarea imnului naţional: Marcel Pavel, la înălţime, Monica Anghel, un ton sub melodie.

La cele două microfoane s-au aşzat apoi Halep şi Firea. Simona a dat un pas să spun câteva cuvinte, dar Firea a deschis ea discuţia. „Bine ai venit acasă, Simona Halep! Bine ai venit în România, bine ai venit la Bucureşti! Ne bucurăm că ai venit în ţara noastră. Nu fac altceva decât să-mi exprim satisfacţia pentru că ai venit în ţară şi să îţi ofer cheia oraşului Bucureşti, te rog să primeşti din sufletul nostru, şi această plachetă omagială. Te felicit şi îţi doresc mult succes", a spus primarul. Din momentul în care a pu mâna pe microfon şi până a plecat în grabă spre ieşire, Gabriela Firea a fost însoţită permanent de un cor de fluierături. Publicul a sesizat imediat intenţia unui politician de a intra într-o poză de imagine şi a taxat-o pe Firea exact ca pe stadion, cu mult “Huooo”.

Huiduielile s-au trasnformat apoi în acea scandare superbă, sacadată, care o urmăreşte pe Halep pe toate arenele lumii: “Si-mo-na, Si-mo-na!”. Jucătoarea noastră a mulţumit tuturor, familiei, antrenorilor, fanilor, a spus că n-ar mai vrea să plce de pe acest stadion şi a fost evident copleşită de dragostea oamenilor.  Stere Halep şi  apoi Ilie Năstase şi George Cosac au fost şi ei aplaudaţi, Monica Anghel şi Marcel Pavel au mai interpretat câte o piesă, iar Simona Halep a avut ultimul cuvânt: “A fost cea mai frumoasă seară din viaţa mea!”.

Firea a blocat Facebookul, criticile au curs pe Twitter
La puţin timp de la baia de fluierături, Gabriela Firea s+a repliat imediat. Într-un comunicat postat pe FAcebook, ea a spus că buna ei intenţie a fost deviată de echipe de cetăţeni cu venin şi de sorosişti, iar prietenii ei de la Antena 3 au preluat din zbor această idée, dând vina pe cei din #Rezist.

„Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, spune o vorbă veche din popor! În mai puţin de 24 de ore, Primăria Capitalei a organizat un eveniment de ţinută, pe Arenă Naţională, în cadrul căruia marea noastră campioana Simona Halep să poată prezenta fanilor trofeul. A fost o mobilizare uriaşă! S-a lucrat frenetic minut de minut. De dimineaţă, însă, aparatul sorosist de propagandă, prin organele sale tributare de presă, a demarat acţiunea : compromiterea evenimentului. Cu tot felul de ştiri false şi comentarii răutăcioase. Nu a contat că umbresc momentul unic pentru Simona Halep. Nu a contat că, seara, martori au fost şi copii, la un festival al urii şi dezbinării. Echipe de cetăţeni cu venin au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenţi, care au venit la un eveniment memorabil pentru Simona Halep”, a scris Firea. 
Reacţia primarului a stârnit o avalanşă de comentarii critice, iar Firea a luat decizia să închidă contul de Facebook pentru a stopa aceasta avalanşă dăunătoare pentru imaginea ei, imagine la care muncesc echipe de specialişti. De pe Facebook, oamenii s-au mutat pe contul de Twitter al primarului, unde au continuat să  îşi exprime nemulţumirea faţă de Firea, dar în limita a 280 de semne.

Cont redeschis doar cu comentariile de bine, apoi iar închis şi tot aşa...
Luni după-amiază, Gabriela Firea şi-a redeschis contul de Facebook. Surpriză, la postarea primarului mai rămăsăseseră doar comentariile de bine, de tipul: “Felicitări, vă iubim!”. În jumătate de oră, reacţiile critice au invadat din nou Facebookul Gabrielei Firea: “Vedeţi, în loc să-i daţi 50.000 de euro lui Marius Pieleanu pentru un sondaj mincinos, aţi obţinut în câteva minute opinia oamenilor despre dvs.”, a scris cineva. N-a trecut mult şi contul a fost din nou închis, apoi redeschis fără comentariile negative. Iar joaca de-a Facebookul continuă.

Firea a vrut să o ţină pe scări
Sămânţa de scandal fusese pusă de dimineaţă, când Primăria îi oferise Simonei nu incinta Arenei Naţionale, ci treptele din faţa tribunei oficiale. În faţa unui val de critici, edilul Bucureştiului s-a repliat şi a deschis cel mai mare stadion al ţării pentru Halep. Nicuşor Dan a susţinut că Halep şi-ar fi dorit de fapt să aducă trofeul într-o piaţă, dar a fost refuzată. „Primăria Capitalei a refuzat solicitarea Simonei Halep, campioana României de la Roland Garros, de a se întâlni cu fanii într-o piaţă din Bucureşti. La schimb, Primăria i-a oferit scările exterioare de la Arena Naţională pentru acest eveniment. Indiferent de motivele invocate, nu trebuie decât să ne amintim cum sunt întâmpinaţi marii campioni în capitalele europene, cum sunt organizate întâlniri spectaculoase cu fanii lor în pieţe şi pe străzi”, a scris acesta pe Facebook.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite