SimoExit în sferturi. Cum arată tabloul semifinalelor de la Wimbledon: Serena şi Venus se pot întâlni în ultimul act

0
Publicat:
Ultima actualizare:

WIMBLEDON: Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală ale Grand Slamului londonez, fiind învinsă în două seturi strânse de Angelique Kerber.

Cu eliminări din turul unu, respectiv optimi, la primele două Grand Slamuri ale anului, Australian Open şi French Open, Simona Halep se poate mulţumi cu o performanţă superioară la Wimbledon, atingerea sferturilor de finală. Rămâne însă impresia amară că se putea mai mult, iar perspectiva unei semifinale cu Venus Williams, o tenismenă de bătut, adânceşte şi mai mult sentimentul de mâhnire.
În meciul de azi, Kerber a fost jucătoarea mai stăpână pe mijloacele sale, mereu pregătită să se agaţe cu dinţii de orice minge, să întoarcă orice în teren şi, mai presus de orice, să nu-şi piardă capul în momentele cheie. Primul set a fost unul atipic: s-a ajuns la 5-5 după o succesiune de opt breakuri şi doar două jocuri câştigate pe serviciu. Angelique a dictat ritmul pe final şi a pus pe tabelă punctele necesare încheierii setului: 7-5.
În partea a doua, Kerber a controlat din nou schimburile de mingi, a profiat de serviciul mai slab al Simonei şi s-a detaşat la 5-3. Halep are meritul de a nu fi cedat, a egalat, a împins meciul spre tiebreak şi a condus cu 1-0 după un schimb intens de mingi. De aici încolo, tiebreakul a mers într-o singură direcţie, iar la 5-2 pentru Kerber, Simona a trimis un smash modest, returnat de adversara ei în banda fileului, suficient de norocos pentru a tranşa psihologic meciul. Tenismena născută la Bremen a închis meciul după 93 de minute, iar statistica i-a dat dreptate la toate capitolele: Kerber a servit mai bine, a returnat mai bine şi a avut mai multe lovituri direct câştigătoare.

Cuvântul de final i-a aparţinut învingătoarei: „E anul în care joc cel mai bun tenis al meu. Partidele cu Simona sunt mereu dificile. Am câştigat ultimul punct şi asta contează”. Halep rămâne cu punctele (430), strânge distanţa faţă de Radwanska şi Muguruza, în vreme ce Kerber va urca pe locul al doilea.
Pe jucătoarea germană o aşteaptă o semifinală cu Venus Williams, care la 36 de ani e doar a treia cea mai vârstnică jucătoare ce se califică în această fază. Venus a bătut-o ieri pe Yaroslava Shvedova din Kazahstan şi a oferit declaraţia zilei: “Dacă te cheamă Serena, e ceva normal să ajungi în semifinale, dar pentru Venus e fantastic”.

Rezultatele din sferturi
Serena Williams (locul 1 WTA) – Anastasia Pavlyuchenkova (23) 6-4, 6-4
Dominica Cibulkova (18) – Elena Vesnina (50) 2-6, 2-6
Angelique Kerber (4) – Simona Halep (5) 7-5, 7-6
Venus Williams (8) – Yaroslava Shvedova (96) 7-6, 6-2
Semifinale
Serena Williams – Elena Vesnina
Angelique Kerber – Venus Williams

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite