Shuai Peng, victima unui sistem malefic: S-a aflat de ce a fost adusă în faţa camerei să o vadă toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shuai Peng
Shuai Peng

Scandalosul caz în care e implicată Shuai Peng (35 de ani, 307 WTA) continuă să facă valuri la nivel internaţional.

Ştearsă de pe internetul chinez şi dată dispărută, după ce a dezvăluit că a fost violată de Zhang Gaoli, un fost vicepremier chinez, Peng a fost localizată, într-un final, duminică trecută. 

Atunci, ea a purtat un dialog printr-un apel video cu mai mulţi oficiali ai Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), în frunte cu preşedintele Thomas Bach. Concluzia discuţiei a fost prezentată de şeful CIO: „M-am liniştit când am văzut că Peng Shuai e bine, aceasta era marea noastră îngrijorare. A părut relaxată. I-am oferit sprijinul nostru şi poate ţine legătura cu noi oricând“.

Doar că această reacţie din partea CIO nu doar că n-a risipit îngrijorarea la nivel internaţional, în privinţa situaţiei în care se află Peng, dar chiar a stârnit o reacţie vehementă din partea Human Rights Watch. Vorbim despre o organizaţie non-guvernamentală, care desfăşoară activităţi de cercetare şi apărare a drepturilor omului. Prin vocea lui Yaqiu Wang, cel care urmăreşte situaţia din China în cadrul acestei organizaţii, intervenţia celor de la CIO a fost interpretată drept o tentativă de a lua presiunea de pe autorităţile chineze, în această poveste.

„CIO menţine o tăcere totală, în ceea ce priveşte modul grosolan în care China încalcă, sistematic, drepturile omului. Colaborarea celor de la CIO cu autorităţile chineze arată toleranţa lor pentru un caz grav în care vorbim despre agresiune sexuală. Prin tot ce au făcut până acum, cei de la CIO arată că sunt de partea Chinei, care urmează să găzduiască, în februarie, Jocurile Olimpice de Iarnă“, a tunat Yaqiu Wang.

La fel de vehement a fost şi Jules Boykoff, care analizează influenţa politică în lumea sportului în cadrul Universităţii din Oregon. 

„Thomas Bach, şeful CIO, a căutat să bage mizeria sub preş, ignorând complet cel mai important subiect şi anume acuzaţiile de abuz sexual pe care le-a formulat Shuai Peng. Bach, practic, a încercat să scape autorităţile chineze de sub presiunea internaţională, astfel încât Jocurile Olimpice de Iarnă să nu fie afectate. Măcăr ştim un lucru, încă o dată: aceste Jocuri Olimpice sunt politizate. Să nu mai încerce să ne zică altceva oficialii de la CIO“, a declarat Boykoff. 

În perioada 4-20 februarie, Beijing va găzdui JO 2022. E pentru prima dată când un oraş care, în trecut, a organizat o ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară - în 2008 - va avea statut de gazdă şi pentru Jocurile de Iarnă.

CITEŞTE ŞI:

China, un stat diabolic: BBC explică ce a păţit Shuai Peng în ultimele săptămâni

Peng

Shuai Peng, atunci când trăia vremuri mai fericite

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite