„Sfertul“ Simonei Halep pierde încă o mare favorită, după cel mai rapid meci de la Australian Open! Vestea bună pentru româncă în ceea ce priveşte semifinalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Semifinalistă la US Open, anul trecut, pe o suprafaţă similară, Belinda Bencic a părăsit întrecerea de la Australian Open încă din turul 3, fiind învinsă fără net în cel mai scurt meci jucat în acest an la Melbourne. În plus, Donna Vekic a pierdut şi ea, sâmbătă, astfel încât, dacă va reuşi să treacă în optimi de Bertens sau CiCi Bellis, Simona Halep va înfrunta în sferturi o jucătoare din afara Top 30, având un culoar ofertant spre semifinale.

Anett Kontaveit a făcut un meci aproape de perfecţiune sâmbătă, învingând-o pe elveţianca Belinda Bencic, cap de serie 6 la Melbourne, cu 6-0, 6-1, în doar 49 de minute. Estona a fost, astfel, mai expeditivă decât fusese Petra Kvitova în runda inaugurală, în faţa Siniakovei (victorie 6-1, 6-0 în 50 de minute), semnând cea mai rapidă victorie de la această ediţie a Openului Vesel.

Deşi pe lista capilor de serie este a 28-a, Kontaveit ocupă locul 31 în clasamentul mondial. Anett s-a răzbunat într-un fel pentru ghinionul avut la New York, în urmă cu patru luni: atunci, ar fi trebuit să o înfrunte pe Bencic în turul trei, însă a fost nevoită să abandoneze înaintea partidei din cauza unui virus. Kontaveit a reuşit 21 de lovituri câştigătoare în faţa lui Bencic, având de trei ori mai puţine greşeli neforţate. Estona încearcă să acceadă în premieră în sferturile de finală la un turneu de Mare Şlem.

  • Simona Halep o conduce pe Anett Kontaveit cu 2-0 în meciurile directe, învingând-o în 2017 atât pe hard - la Miami, cât şi pe zgură - la Roma (rezultatele pe seturi: 6-3, 6-0, 6-2, 6-4)


Tânăra poloneză Iga Swiatek a reuşit şi ea un meci mare, în faţa favoritei 19 a tabloului, Donna Vekic. În prezent pe locul 56 WTA, sportiva în vârstă de 18 ani s-a impus cu 7-5, 6-3, într-o oră şi 44 de minute, cu 29 de lovituri câştigătoare şi bilanţ impresionant la fileu (13 puncte câştigate din 16 jucate).

  • Halep a înfruntat-o pe Iga Swiatek la Roland Garros 2019, impunându-se categoric: 6-1, 6-0.


Parcursul Simonei Halep în prima săptămână la Australian Open:
 

  • tur 1: 7-6(5), 6-1 cu Jennifer Brady (SUA)
  • tur 2: 6-2, 6-4 cu Harriet Dart (Marea Britanie)
  • tur 3: 6-1, 6-4 cu Yulia Putintseva (Kazahstan)
  • optimi: cu Elise Mertens (#16) sau CiCi Bellis
  • sfert de finală: cu Anett Kontaveit (#28) sau Iga Swiatek
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite