Sfat pentru Răzvan: „Cheamă-l pe Mutu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucescu senior îi transmite fiului său să înceteze şicanele cu jucătorul Fiorentinei şi să-l cheme pentru meciul cu Bosnia. Mediatizatul scandal Răzvan Lucescu - Adi Mutu se va încheia cu final fericit. Totul depinde însă de modul în care „Briliantul“ va evolua la Fiorentina până în meciul cu Bosnia.

Tatăl selecţionerului, Mircea Lucescu, anunţă că e momentul ca Răzvan să-l readucă pe Mutu sub tricolor. „Se discută despre Mutu de un an şi jumatate, s-a creat o stare artificială nefavorabilă echipei naţionale, a jucătorilor. În momentul în care Mutu va juca la nivelul de dinainte de a se întâmpla incidentul, atunci cu siguranţă că va fi selecţionat. Are o valoare deosebită.

Dacă Mutu se va întoarce în fotbalul italian la nivelul la care a fost odată, cred că se va întoarce şi la echipa naţională, în condiţiile în care el se va pune la dispoziţia totală a echipei naţionale, nu naţionala la dispoziţia lui", crede Mircea
Lucescu.

Declaraţiile tehnicianului de la Şahtior cad tocmai într-un moment în care actualul selecţioner lasă impresia declarativ că Mutu poate reveni la naţională. Până la meciul cu Bosnia, programat pe 26 martie, atacantul va trebui să demonstreze la Fiorentina că este pregătit să revină la naţională, după o perioadă lungă de inactivitate.

Doar Stancu e în formă

Răzvan Lucescu are nevoie de Mutu în condiţiile în care Ciprian Marica a intrat în conflict cu conducătorii de la VfB Stuttgart. Atacantul nu mai prinde echipa în ultima vreme, iar antrenorul Bruno Labbadia l-a scos din lot la ultimul meci din campionat, cu Monchengladbach. Nici Daniel Niculae nu-şi revine la Monaco, iar Lucescu vrea să aibă mai multe soluţii pentru ofensivă.

Singurul vârf care trece printr-o perioadă bună este Bogdan Stancu, care a avut un debut excelent la Galatasaray. Principalii contestatari ai lui Răzvan Lucescu au fost Ioan şi Victor Becali, foştii impresari ai „Briliantului". Între Victor şi Lucescu a avut recent o discuţie în care Răzvan i-a promis că, dacă Mutu va reveni cu bine la Fiorentina, atunci îl va readuce la naţională. Ioan şi Victor Becali au lăsat armele jos, iar în ultima perioadă nu i-au mai adus niciun reproş selecţionerului. 

Ce meciuri prinde Mutu până la Bosnia - România

13.02    Palermo - Fiorentina
16.02    Fiorentina - Inter
20.02    Fiorentina - Sampdoria
27.02    Bari - Fiorentina
06.03    Fiorentina - Catania
13.03    Chievo - Fiorentina
20.03    Fiorentina - Roma

„Selecţionerul m-a trimis la plimbare"



Marian Iancu nu înţelege cum face selecţia la echipa naţională Răzvan Lucescu. După ce şi-a exprimat părerea vizavi de alegerile antrenorului, şeful de la Timişoara a fost intrigat de răspunsul lui Luce jr. „Răzvan cheamă jucătorii la echipa naţională în funcţie de propriul lui interes. M-am convins de asta când am văzut că Sburlea, un fotbalist care nici la Braşov nu era titular, a ajuns la lot, în vreme ce un jucător precum este Goga nici nu se află în vederile lui", a „tunat" Marian Iancu.

După meciul cu Ucraina, selecţionerul nu a vrut să comenteze afirmaţiile preşedintelui Timişoarei, fapt care l-a enervat la culme pe Iancu: „Nici măcar nu mi s-a dat o explicaţie. Pur şi simplu selecţionerul m-a trimis la plimbare. Deloc elegant".

Dincolo de disputa cu Lucescu jr, preşedintele celor de la Timişoara a fost mulţumit de evoluţia lui Dan Alexa în meciul cu Cipru: „Mă bucur că Dan a marcat de două ori. A jucat în nota echipei şi a avut un plus de inspiraţie la cele două cornere din care a şi marcat. Pantilimon nu a greşit la niciun gol".

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite