Serie fără precedent a Petrolului în Liga I. Elevii lui Cosmin Contra atacă un nou record etapa viitoare la Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guilherme (nr.21) e cel mai constant jucător al Petrolului
Guilherme (nr.21) e cel mai constant jucător al Petrolului

Petrolul are 26 de meciuri fără înfrângere în campionat, ultimul insucces al ploieştenilor datând pe de 23 noiembrie 2012.

Petrolul şi Steaua sunt singurele echipe neînvinse în acest sezon şi, alături de Astra, conduc în fruntea ierarhiei Ligii I. Ploieştenii au ajuns însă la un număr impresionant de meciuri fără înfrângere, capitol la care au depăşit echipa campioană. Practic, prin victoria cu 3-2 în faţa lui CFR Cluj, Petrolul are 26 de meciuri în care n-a fost învinsă, ultimul meci din campionat în care trupa lui Cosmin Contra a părăsit terenul cu capul plecat fiind cel de pe 23 noiembrie 2012, 0-2 la Mediaş. Aceasta este de fapt şi singurul eşec al antrenorului Contra în campionat, de când conduce trupa „lupilor galbeni”. Din cele 26 de meciuri în care a fost invincibilă, Petrolul a câştigat 14 şi a remizat în 12, însă între ele s-au strecurat şi trei insuccese în alte competiţii: 1-2 cu Oţelul, în Cupă, 0-3 cu Steaua, în Supercupă, şi 1-5 cu Swansea, în preliminariile Ligii Europa.

Deşi recordul este lăudabil, numărul mare de meciuri terminate la egalitate reprezintă un dezavantaj, pentru că decât să faci două egaluri şi să iei două puncte, mai bine câştigi unul şi îl pierzi pe al doilea şi te alegi cu trei puncte. Acest lucru îl nemulţumeşte şi pe Contra: „Pentru noi multe egaluri au fost ca şi în înfrângerile, deoarece am avut multe ocazii şi totuşi n-am câştigat. Nu suntem preocupaţi de un record sau de altul, jucăm toate meciurile la fel şi pentru moralul jucătorilor e bine că suntem neînvinşi, însă ar fi fost şi mai bine dacă n-am fi irosit atâtea puncte”. Pentru Cosmin Contra, recordul de invincibilitate nu e tocmai o noutate. În 2010, pe vremea când antrena Poli Timişoara, la debutul său ca tehnician, a fost neînvins în 11 etape de campionat şi a contribuit la seria bună de atunci a echipei bănăţene, dar a fost demis de patronul Marian Iancu. Şi la Timişoara, ca şi la Petrolul, Contra a avut un număr sensibil egal de victorii şi egaluri, 6 succese şi 5 remize. Sub comanda lui, Petrolul a jucat 43 de meciuri în toate competiţiile, câştigând 24, terminând la egalitate în 15 şi pierzând 4.  El are un procentaj de reuşită de 67 la sută.
Luni s-a împlinit fix un an de la ultimul eşec al „lupilor” pe teren propriu, 1-2 cu Steaua, iar duminică Petrolul joacă la Gaz Metan Mediaş, acolo unde s-a consemnat ultima înfrîngere a echipei lui Contra.

Brazilianul Guilherme a jucat în 25 din cele 26 de meciuri în care Petrolul n-a pierdut

Topul invincibilităţii în campionat
1.Steaua 104 etape (a început la 17.08.1986)
2. Dinamo 47 etape(a început 26.05.1991)
3. Rapid 27 etape (a început la 31.10.1998)
4-5. FC Timişoara 26 etape (a început la 24.07.2010)
Petrolul 26 etape(a început la 02.12.2012)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite