Serena Williams, în război cu preşedintele federaţiei ruse de tenis: "E sexist şi rasist!"

Serena Williams, în război cu preşedintele federaţiei ruse de tenis:

Serena Williams FOTO AFP

Preşedintele federaţiei ruse de tenis, Shamil Tarpischev, şi-a pus în cap lumea tenisului, după ce s-a referit la Serena şi la Venus ca la "fraţii Williams".

Preşedintele al federaţiei ruse de tenis şi director al turneului Kremlin Cup, Shamil Tarpischev, a făcut o serie de afirmaţii nefericite la un post TV, referindu-se la Serena şi Venus, ca la “fraţii Williams”. "E înfricoşător când arăţi ca ele", a mai spus Tarpischev. 

El a fost nevoit să-şi ceară scuze a doua zi, să plătească o amendă de 25.000 de dolari şi a fost totodată suspendat pentru un an din activităţile legate de tenis. 

"Cred că WTA a procedat foarte bine, a acţionat imediat. Afirmaţiile lui au fost total insensibile, extrem de sexiste şi în acelaşi timp rasiste", a afirmat Serena Williams. 

În apărarea Serenei a sărit şi rusioaica Maria Şarapova, care şi-a condamnat compatriotul: "Ce a spus el a fost toal lipsit de respect". 

Serena Williams o va întâlni luni pe Ana Ivanovici, la Turneul Campioanelor. Ea este în aceeaşi grupă cu Ivanovici, Halep şi Bouchard. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: