Serena Williams, în război cu preşedintele federaţiei ruse de tenis: "E sexist şi rasist!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena Williams FOTO AFP
Serena Williams FOTO AFP

Preşedintele federaţiei ruse de tenis, Shamil Tarpischev, şi-a pus în cap lumea tenisului, după ce s-a referit la Serena şi la Venus ca la "fraţii Williams".

Preşedintele al federaţiei ruse de tenis şi director al turneului Kremlin Cup, Shamil Tarpischev, a făcut o serie de afirmaţii nefericite la un post TV, referindu-se la Serena şi Venus, ca la “fraţii Williams”. "E înfricoşător când arăţi ca ele", a mai spus Tarpischev. 

El a fost nevoit să-şi ceară scuze a doua zi, să plătească o amendă de 25.000 de dolari şi a fost totodată suspendat pentru un an din activităţile legate de tenis. 

"Cred că WTA a procedat foarte bine, a acţionat imediat. Afirmaţiile lui au fost total insensibile, extrem de sexiste şi în acelaşi timp rasiste", a afirmat Serena Williams. 

În apărarea Serenei a sărit şi rusioaica Maria Şarapova, care şi-a condamnat compatriotul: "Ce a spus el a fost toal lipsit de respect". 

Serena Williams o va întâlni luni pe Ana Ivanovici, la Turneul Campioanelor. Ea este în aceeaşi grupă cu Ivanovici, Halep şi Bouchard. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite