Serena Williams, lovită de „virusul” Cupidon? Noi teorii despre „cele mai ciudate 15 minute din istoria tenisului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena Williams şi antrenorul ei - Patrick Mouratoglou FOTO Reuters
Serena Williams şi antrenorul ei - Patrick Mouratoglou FOTO Reuters

Apar tot mai multe teorii legate de „cele mai ciudate 15 minute din istoria tenisului”, care o au în centru pe Serena Williams.

Dezorientată, ameţită şi incapabilă să bată mingea pe gazon, Serena Williams (32 de ani) a făcut patru duble greşeli consecutive şi a părăsit proba pe perechi de la Wimbledon, lăsând pe toată lumea cu gura căscată. S-a întâmplat în turul doi al Grand Slamului londonez, acolo unde surorile Williams au cedat după jocul catastrofal la serviciu al Serenei, în faţa perechii Barrois – Voegele, care conducea cu 3-0 în momentul abandonului.
Imaginile cu Serena buimacă au devenit „într-o secundă” virale şi lumea s-a înghesuit să-şi dea cu părerea despre starea numărului 1 mondial.
 

Teoria oficială: un virus
Serena Williams a răspuns curozităţii oamenilor cu un comunicat oficial şi o poză pe Instagram. Americanca a afirmat că a fost „lovită” de un virus, fără a preciza natura acestuia, şi a „ilustrat” condiţia proastă în care se regăseşte cu o imagine în care doarme, „răpusă” de enigmaticul agent patogen.

image


Povestea Serenei a ridicat mari semne de întrebare. Conform Daily Mail, doctorii care au consultat-o imediat după încheierea partidei pe Williams nu au constatat nimic anormal în ceea ce priveşte parametrii medicali. Teoria cu virusul nu a fost „înghiţită” nici de Martina Navratilova: „Nu cred că e un virus. Indiferent ce spun ei că a fost, eu nu cred că despre aia a fost vorba. Sper ca Serena să se facă bine. Este inexplicabil cum i s-a permis acesteia să intre pe teren la modul în care arăta. Toată lumea a fost pusă într-o poziţie nefavorabilă, inclusiv WTA, nu este corect”. În plus, medicii sunt de părere că un virus ar fi afectat evoluţia ei, dar nu i-ar fi afectat coordonarea de o asemenea manieră.

Teoria apropiaţilor: virusul “Cupidon”

O altă posibilă explicaţie, avansată tot de Daily Mail, se leagă de povestea de dragoste dintre Serena Williams şi antrenorul ei, Patrick Mouratoglou. Antrenorul francez ar fi hotărât recent să pună capăt relaţiei romantice şi să se rezume strict la partea profesională. Serenei i-ar fi căzut greu decizia lui Mouratoglu, iar sora ei vitregă, Isha Price, a confirmat oarecum acest scenariu, într-un dialog cu reporterii USA Today: “Nu ştiu să fi luat vreun medicament înaintea meciului. A părut într-o stare foarte emoţională, tristă… Înţelegeţi ce vreau să spun?”.

Şi Marina Navratilova a punctat pe marginea acestui subiect: “Am citit o declaraţie a antrenorului Mouratoglu, care spunea că n-a vorbit timp de două zile cu Serena înaintea meciului ei. Aşa ceva mi se pare inadmisibil. Cum poţi fi antrenor şi să nu ştii nimic?”. 

Doar “şoptit”, în lumea tenisului se discută şi că evoluţia Serenei ar fi fost influenţată şi de alţi factori, precum alcoolul sau substanţele halucinogene. 

În orice caz, păţania Serenei a fost catalogată de campioana americancă Tracy Austin drept “cele mai ciudate 15 minute din istoria tenisului”.

Alte isprăvi marca Serena

În 2010, Serena Williams a dispărut pentru o perioadă îndelungată din peisajul tenisului. Explicaţia? A călcat pe un ciob într-un restaurant din Munchen şi a avut nevoie de operaţie. Niciun restaurant munchenez n-a confirmat accidentul Serenei 
Peste un an, americanca s-a ascuns într-o cameră de panică, după ce agenţii antidoping au bătut la uşa casei ei din Los Angeles. Jucătoarea a motivat atunci gestul său spunând că a crezut că sunt hoţi.


Merge în Suedia?

Serena Williams şi-a anunţat participarea la Swedish Open, turneu care începe pe 14 iulie. Rămâne de văzut dacă tenismena se va prezenta sau nu la Bastad.

*Incredibil! Arbitrul care a încurcat-o pe Simona Halep în finala de la Roland Garros a greşit din nou împotriva jucătoarei noastre

 *Explicaţiile eşecului lui Halep. Bouchard a dominat-o la toate capitolele. Statistica meciului

13 titluri de Grand Slam au câştigat surorile Williams la dublu, dintre care 5 la Wimbledon

IMAGINILE CU SERENA WILLIAMS LA MECIUL DE DUBLU
A fost beată Serena Williams? Imagini incredibile din meciul de la Wimbledon

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite