Serena Williams l-a făcut celebru pe Radu Banciu! Presa mondială, şocată de ce se poate spune la un post TV din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Banciu (49 de ani) foloseşte, frecvent, în emisiunea sa de la B1TV, un limbaj care, în alte ţări, ar fi de neconceput pentru un jurnalist. Ultima sa ieşire la adresa Serenei Williams a făcut valuri şi în presa internaţională.

Radu Banciu a fost amendat cu 8.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după ce a putut să rostească următoarea frază în timpul unei emisiuni: „Serena Williams arată cum sunt maimuţele de la gradina zoologică cu fundul ăla roşu. Dacă peste fundul ăla pui niste nădragi, arată exact cum arată pe teren Serena Williams“.

Dacă pe marginea unei astfel de afirmaţii n-ar mai fi nimic de comentat, partea tristă e că ecourile acestui caz au ajuns şi în presa internaţională, după cum a semnalat Digi Sport. Mai multe site-uri din străinătate au scris despre amenda luată de Radu Banciu, iar cei de la Tennis World Italia au catalogat limbajul folosit de Banciu drept „ruşinos şi abject“.

Ce s-a scris despre Radu Banciu?

*Tennis World Italia: Veşti proaste pentru Radu Banciu, prezentator TV al unei emisiuni din România. Acesta a comparat-o pe Serena Williams cu o maimuţă. Mai mult de atât, aceasta n-ar fi prima dată când prezentatorul îşi permite să facă astfel de declaraţii. (...) Cu siguranţă, cuvintele ruşinoase şi abjecte nu sunt demne pentru a apărea la un canal de ştiri de televiziune. Serena nu e pentru prima dată ţinta unor astfel de afirmaţii.

*Tennis 365: Un prezentator TV român a fost amendat după ce a făcut remarci rasiste despre Serena Williams. Radu Banciu, care prezintă un show difuzat seara târziu, a fost 'lovit' cu o amendă nesemnificativă de 1700 de euro, pentru comentariile făcute, în care a comparat-o pe Serena cu o maimuţă.

*Essentiallysports.com: Câştigătoare a 23 de titluri de Grand Slam, Serena Williams a fost insultată la un post TV din România de gazda emisiunii, Radu Banciu. Acesta este şi jurnalist sportiv şi a făcut remarci rasiste la adresa ei. Serena Williams s-a mai confruntat cu rasismul în timpul carierei. După ieşirea din finala US Open 2018, australienii de la Herald Sun au publicat o caricatură controversată cu Serena Willaims.

*Bestsport.news: Banciu a comparat-o pe Serena Williams cu o maimuţă. Conducerea CNCD a considerat această afirmaţie rasistă şi arată că sclavia persoanelor de culoare a fost bazată, printre altele, pe comparaţia lor cu maimuţele. În consecinţă, astfel de afirmaţii exprimă o formă de rasism extrem.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite