Serena îi sperie pe şefii tenisului: Jurnaliştii britanici au dezvăluit de ce Williams a fost protejată după US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serena Williams a distrus fair-play-ul în finala cu Naomi Osaka şi, probabil, o altă sportivă ar fi fost pusă la zid de WTA şi de Federaţia Americană de Tenis. Fostul lider mondial a fost însă protejat de şefii acestor organizaţii.

Serena Williams a scăpat cu o amendă de 17.000 de dolari pentru ce a făcut în finala de la US Open, în condiţiile în care, anul trecut, tot la US Open, italianul Fabio Fognini a fost penalizat cu o sumă mult mai mare, după ce a jignit arbitrul de scaun: 96.000 de dolari!

Mai mult, atât preşedintele WTA, Steve Simon, cât şi Katrina Adams, omul care conduce Federaţia Americană de Tenis (USTA) s-au purtat cu mănuşi cu Williams, aruncând subtil vina pe arbitrul Carlos Ramos pentru ceea ce s-a întâmplat sâmbătă.

Jurnaliştii de la BBC au explicat această atitudine a celor doi. Pe scurt, atât WTA, cât şi USTA sunt intimidate de Serena Williams.

Ce a scris BBC?

*Steve Simon a dat un comunicat în care a spus că, în opinia sa, arbitrul n-a fost suficient de tolerant faţă de Williams şi a judecat totul altfel decât ar fi făcut, dacă era vorba despre un bărbat. Mai devreme, Katrina Adams de la USTA îl acuzase, de asemenea, pe arbitrul Carlos Ramos, spunând că el şi alţii ca el arbitrează bărbaţii într-un fel şi femeile cu altă unitate de măsură.

*Aceste comentarii sunt făcute, fără ca Simon şi Adams să se gândească la autoritatea arbitrilor care urmează să fie delegaţi, pe viitor, la diferite turnee.

*Există o grămadă de conflicte de interese în lumea tenisului. Adams, preşedintele USTA, încearcă să-şi protejeze relaţia cu Serena Williams. Simon, de asemenea, încearcă să aibă grijă de interesele comerciale ale circuitului WTA, unde Serena e cea mai mare vedetă. De aceea, acelaşi Simon a vorbit la superlativ despre Maria Şarapova, înainte ca Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) să dea verdictul după ce rusoaica a fost prinsă dopată. Iar apoi, Simon a criticat şi Federaţia Franceză de Tenis pentru că Şarapova n-a primit un wild-card la Roland Garros, după ce i-a expirat suspendarea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite