Serena schimbă regulile: Decizie luată de WTA după ce Williams a „turbat“ în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginile cu Serena Williams certându-se cu arbitrul Carlos Ramos au făcut înconjurul lumii în 2018
Imaginile cu Serena Williams certându-se cu arbitrul Carlos Ramos au făcut înconjurul lumii în 2018

În 2018, Serena Williams era învinsă de Naomi Osaka în finala de la US Open la capătul unui meci în care l-a făcut „hoţ“ pe arbitrul Carlos Ramos.

Dintre toate finalele de Grand Slam pierdute de Serena Williams (9 WTA) – zece la număr – cu siguranţă, cea mai controversată a fost cea de la US Open 2018, în faţa lui Naomi Osaka.

Atunci, americanca şi-a ieşit din minţi, întrucât arbitrul Carlos Ramos s-a prins că ea e sfătuită, în timpul meciului, de antrenorul Patrick Mouratoglou, aflat în tribune. Ceea ce e interzis în cadrul turneelor de Grand Slam! Serena a primit trei avertismente, a pierdut un game drept penalizare, şi a „turbat“ pe teren, pierzând nu doar trofeul, ci şi „meciul“ cu bunul simţ!

Chiar dacă, ulterior, inclusiv Patrick Mouratoglou a admis că a încercat să o sfatuiască pe Serena prin gesturile sale din tribune, Williams nu şi-a cerut niciodată scuze pentru comportamentul ei şi, în mod uluitor, a susţinut că a fost victima arbitrului, fiindcă e femeie!

La aproape un an şi jumătate de la acel meci controversat, WTA vine acum cu o schimbare de regulament. Concret, „coaching-ul“ din tribune va fi permis la turneele Internaţional şi Premier, începând din luna februarie, după cum a anunţat Digi Sport. Ulterior, e posibil ca regula să devină aplicabilă şi în cazul unor turnee de categorii superioare.

„Această perioadă de probă va permite antrenorilor să le ofere sfaturi jucătoarelor din tribună, fără a fi penalizate. Fie că sunt cuvinte de încurajare sau câteva cuvinte către jucătoarea lor când este pe aceeaşi parte a terenului sau semne cu mâna, asemenea sfaturi vor putea fi acordate din lojă şi vor fi permise“, a anunţat Simon Cambers, jurnalist ESPN.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite