Serena se revoltă: Williams dă de pământ cu modul în care se fac controalele antidoping în tenisul feminin

Serena se revoltă: Williams dă de pământ cu modul în care se fac controalele antidoping în tenisul feminin

Serena Williams (183 WTA) a fost mereu printre jucătoarele cele mai suspectate de dopaj, deşi a trecut cu brio toate testele la care a fost supusă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surorile Williams au fost mereu victimele unor răutăţi, episodul cel mai scandalos fiind acela în care preşedintele Federaţiei de Tenis din Rusia s-a referit la Serena şi la Venus drept „fraţii Williams“.

Vorbim despre o atitudine nejustificată, cât timp cele două americance au trecut toate testele antidoping la care au fost supuse de-a lungul anilor. Recent însă, Serena n-a putut fi găsită la domiciliu pentru un control inopinat al Agenţiei americane antidoping (USADA), iar de aici a ieşit un nou scandal. Potrivit Digi Sport, contestatarii Serenei au reluat ideea că ea ar folosi substanţe interzise, în timp ce americanca a ripostat, spunând că nicio altă jucătoare de tenis n-a fost atât de controlată, aşa cum a fost ea.

Ce a spus Serena Williams?

*Ştiu că mereu am fost testată, nu conta pe ce loc eram, mă testau. Dar e dezamăgitor şi şocant să văd că nu se aplică aceeaşi jumătate de măsură pentru toţi. E ceva cu care m-am obişnuit, aşa a fost mereu cariera mea, fără respect pentru viaţa privată, mereu testată. 

*E OK, am învăţat să accept lucrurile astea. Dar acum văd ce diferenţe sunt de fapt, am citit acel studiu şi am văzut cât de mult m-au testat pe mine faţă de toţi ceilalţi jucători.

*Sunt total de acord să fim testaţi, nu mă înţelegeţi greşit. E normal să vrei să ţii acest sport curat. Dar testează-i pe toţi, în mod egal. E iunie şi eu am fost deja la controale anti-doping de cinci ori. De cinci ori şi suntem abia în iunie.
citeste totul despre: