Serena, revenire fabuloasă la US Open: A fost spulberată în primul set, dar a scos campioana din 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena Williams a câştigat un meci dur, după o oră şi 46 de minute
Serena Williams a câştigat un meci dur, după o oră şi 46 de minute

Chiar dacă se apropie de 39 de ani, Williams (8 WTA) rămâne o forţă în circuitul feminin. Şi se „hrăneşte“ cu visul de a câştigat Grand Slam-ul cu numărul 24. Iar visul poate deveni realitate la New York!

Serena Willimas e, în mod evident, departe de forma ei dinainte de naştere, chiar dacă, între timp, a mai jucat patru finale de Grand Slam, toate pierdute.

Dar pentru că rămâne o jucătoare formidabilă, inepuizabilă şi cu o dorinţă nebună de a adăuga noi pagini în istoria tenisului feminin, Serena continuă să joace şi să se dueleze cu adversare care, unele dintre ele, erau la grădiniţă, când Williams debuta în circuitul WTA, în 1995.

Sloane Stephens (27 de ani, 39 WTA) nu se încadrează chiar în această categorie, însă, probabil, în ochii multora, era favorită să treacă de Serena, mai ales că aceasta nu prea a strălucit de când circuitul feminin s-a reluat după pandemie.

În primul set, Serena a fost dominată, clar, de adversara ei, mai tânără cu 11 ani: şi-a pierdut serviciul de două ori, în game-urile 3 şi 7, şi n-a realizat niciun break. Williams a cedat setul, în 39 de minute: 2-6.

Raportul de forţe s-a înversat în actul secund, însă Serena a avut nevoie de răbdare pentru a inclina balanţa în favoarea ei. Primele cinci game-uri au fost pe serviciu şi a existat o singură minge de break, cea apărată la 2-2 de Williams. Cum a ieşit din această situaţie delicată, fostul lider mondial a dat drumul la „focurile de artificii“: a luat următoarele trei game-uri dintre care două pe serviciul lui Stephens şi unul pe serviciul propriu, câştigat la zero! 6-2 pentru Williams după 33 de minute.

În decisiv, s-a văzut clasa superioară a Serenei, inclusiv acum, când se apropie de 39 de ani. De la scorul de 1-1, Williams a pus piciorul pe acceleraţie, a luat game după game şi a spulberat-o pe campioana de la US Open 2017 cu 6-2.

În optimi, Serena o va întâlni pe grecoaica Maria Sakkari (25 de ani, 22 WTA). În drumul ei spre această fază a competiţiei, Sakkari a trecut, pe rând, de Voegele (114 WTA), Pera (61 WTA) şi de Anisimova (28 WTA). 

De-a lungul carierei, Williams şi Sakkari s-au întâlnit de două ori până acum:

*2020 (Cicinnati): 5-7, 7-6, 6-1 Sakkari

*2019 (Hopman Cup): 7-6, 6-2 Williams

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite