Serena a „măturat“ cu româncele: A bătut-o pe Halep cel mai mult. Cifre de coşmar pentru fetele noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep (stânga) a vorbit mereu la superlativ despre Serena Williams
Simona Halep (stânga) a vorbit mereu la superlativ despre Serena Williams

Şi în acest sezon, aflată la final de carieră, Serena Williams a continuat să facă instrucţie cu sportivele tricolore. În 2021, le-a bătut pe toate cele care i-au ieşit în cale!

A început prin a trece de Halep, în sferturile de la Australian Open, scor 6-3, 6-3, după care a făcut instrucţie, în primele două tururi de la French Open, cu Begu (7-6, 6-2) şi cu Buzărnescu (6-3, 5-7, 6-1). 

Iată însă nişte date statistice despre confruntările în care Serena Williams a întâlnit adversare din România. Cifrele sunt din 2011 încoace:

 *Bilanţul americancei, în partidele cu sportivele din România: 19 meciuri, 17 victorii, 2 înfrângeri, 9 seturi pierdute, 34 de seturi câştigate.

*Halep a pierdut cele mai multe meciuri împotriva Serenei, 10. Ceea ce e şi normal, fiindcă, dintre românce, a şi jucat cele mai multe partide cu Williams, 12.

Serena

*Spre lauda ei, Simona e şi singura jucătoare din România care, în ultimul deceniu, a reuşit să câştige nişte meciuri cu Serena, două, mai precis.

*În ultimul deceniu, singura româncă, în afară de Halep, care se poate lăuda că i-a luat un set lui Williams e Buzărnescu. Care a reuşit acest lucru, anul acesta, la Paris!

*Halep e singura sportivă din România care i-a administrat un 6-0 Serenei. Se întâmpla în 2014, la Turneul Campioanelor, în faza grupelor.

*Williams, în schimb, a luat mai multe seturi la zero, în faţa româncelor: de trei ori cu Halep şi o dată cu Cîrstea.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite