Serena, apărată cu dinţii: Încă o legendă vie a tenisului feminin a început să joace rolul avocatului pentru Williams

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă au trecut trei zile de la finala explozivă dintre Serena Williams şi Naomi Osaka, ecourile scandalului continuă să facă valuri în lumea sportului-alb.

Serena Williams a fost criticată aspru în România pentru ieşirea sa nervoasă la adresa arbitrului în confruntarea cu Naomi Osaka, însă, la nivel global, cele mai multe voci  au susţinut-o pe sportiva de 36 de ani.

Argumentul principal al celor care i-au luat apărarea lui Williams ţine de un detaliu. Se spune că arbitrul Carlos Ramos ar fi putut ignora momentul în care Patrick Mouratoglou i-a transmis o indicaţie tactică elevei sale prin limbajul semnelor. Specialiştii şi jucătorii susţin că astfel de episoade se întâmplă des în timpul partidelor de Grand Slam şi, de cele mai multe ori, arbitrul închide ochii, deşi poate taxa sportivul în cauză pentru încălcarea regulamentului. 

Exact asta susţine şi Christ Evert, americanca în CV-ul căreia sunt trecute 18 titluri de Grand Slam.

„Fiecare antrenor face asta în timpul meciurilor, toţi gesticulează. Trebuie modificat astfel regulamentul. Serena are dreptate. Am auzit jucători care înjură arbitrii şi n-au păţit nimic, arbitrul trebuia să fie mai înţelegător“, a declarat Evert.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite