Serbia cere rejucarea meciului cu Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei de Fotbal din Serbia, Tomislav Karadzici, vrea rejucarea meciul cu Italia din din preliminariile Euro 2012, partidă oprită în minutul şase din cauza violenţelor suporterilor sârbi.

"Ne vom întâlni cu preşedintele UEFA, Michel Platini şi cu toţi cei din forurile de conducere al fotbalului pe 18 octombrie şi o să cerem reluarea jocului cu Italia", a declarat Tomislav Karadzici.
Meciul Italia - Serbia, disputat la Genoa, a fost întrerupt de arbitru în minutul şase, iar principala explicaţie privind acest "atac" al fanilor sârbi provine din zona politică. Steagul Albaniei a fost ars de sârbi în tribune,  trimiţând imediat săgeţi la mediatizata şi delicata problemă a independenţei regiunii faţă de Serbia. De altfel, în aceste zile, secretarul de stat american Hillary Clinton, soţia fostului preşedinte american Bill Clinton, se află în Kosovo pentru a sprijini independenţa provinciei.

Alături de asta, fanii sârbi, majoritari susţinători ai Stelei Roşii din Belgrad, au manifestat şi la adresa actualului preşedinte al federaţiei, fost preşedinte al lui Partizan Belgrad, care este acuzat de compromitrea campionatului intern.

În aceste incidente, 17 sârbi au fost arestaţi, 20 au fost răniţi, iar alţi 138 de ultraşi au fost identificaţi.



Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite