Semnături de 1,8 milioane de euro pe an. Halep punctează pe toate planurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep este fără îndoială sportivul anului 2014, graţie rezultatelor extraordinare pe care le-a avut la turneele internaţionale.

Prestigiul Simonei a crescut treptat, la fel ca ascensiunea în clasamentul WTA, unde a urcat până pe locul doi în lume, şi odată cu el au venit şi banii. Nu doar cei cuveniţi în urma rezultatelor pe pe teren, ci şi din publicitate. În 2014, Simona a semnat trei contracte care i-au ridicat simţitor nivelul financiar.
Primul este cel cu adidas, care îi aduce un milion de euro pe an, iar celelalte cu Dedeman şi Vodafone, care-i plătesc 500.000 de euro, respectiv 300.000 de euro, pentru că se folosesc de imaginea sa. În total, Halep ia 1,8 milioane de euro pe an, mai mult decât orice alt sportiv român. De altfel, Simona este acum cel mai important brand din sportul românesc, iar pe piaţa de publicitate doar Cristi Chivu mai contează, fostul fotbalist semnând un parteneriat cu UPC, în virtutea căruia el şi familia sa apar în mai multe reclame, pentru care primeşte un milion de euro. Deşi importante, câştigurile Simonei Halep din această ramură sunt departe de cele ale altor sportive. Maria Şarapova, spre exemplu, încasează anual 20 de milioane de euro, mai mult decât dublul banilor care îi vin în urma rezultatelor din competiţii. 

image

Simona Halep este sportivul anului 2014 nu doar ca rezultate. Ea conduce detaşat şi în topul câştigurilor totale pe anul care stă să se încheie. Aflată pe locul 3 în clasamentul WTA, Halep a luat în 2014 3,6 milioane de euro de pe urma concursurilor la care a participat. În urma sa, la mare distanţă, se află fotbalistul Mirel Rădoi, care a avut un salariu de 2,5 milioane de euro, prin contractul cu Al Ahli, care tocmai la disponibilizat. În topul angajamenteleor de peste un milion de euro se mai află doar trei fotbalişti, Chiricheş (Tottenham- 1,2 milioane euro), Raţ (PAOK Salonic – 1,1 milioane de euro) şi Marica (Konyaspor – 1 milion de euro), dar nici ei nu-i pot face concurenţă Simonei Halep.  

Simona Halep va debuta în 2015, la Shenzhen, pe 4 ianuarie

46 de victorii au avut Simona Halep în 2014

VIDEO Finala Halep – Şarapova, meciul anului în turneele de Mare Şlem. Ce-au votat fanii tenisului din lumea întreagă

Simona Halep a mărturisit care este cel mai important obiectiv al său

Ciprian Marica i-a trimis un cadou Simonei Halep

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite