Sectiunea Speranţe a Galei Trofeelor Alexandrion va fi prezentată de Elena Chiriac, campioană la taekwondo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma consultării cu reprezentanţii a peste 20 de redacţii sportive din România, dar şi a unor instituţii publice abilitate, Fundaţia Alexandrion va decerna şi în acest an, pentru a patra oară consecutiv, Trofeele Alexandrion.

Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului sunt dedicate sportivilor care au obţinut performanţe deosebite în 2018 şi reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată. Ceremonia de premiere, în timpul căreia vor fi oferite cele 10 trofee, va avea loc pe 7 februarie, în Bucureşti, în prezenţa a peste 300 de invitaţi. Trofeele Alexandrion sunt menite să răsplătească rezultatele excelente în sport, dar şi să ajute sportivii să atragă atenţia asupra nevoilor uriaşe din acest domeniu, care necesită o implicare constantă şi mai activă a statului, dar şi a mediului privat.

În alegerea câştigătorilor se ţine cont de reuşitele naţionale şi internaţioanle ale sportivilor din anul care s-a încheiat. La ediţiile anterioare, au fost oferite deja 34 de trofee.

Printre câştigătorii acestora sunt: Marian Drăgulescu(gimnastică), Elizabeta Samara şi Daniela Dodean(tenis de masă), Simona Halep (tenis de câmp), Horia Tecău (tenis de câmp), Anghel Iordănescu (fotbal), Tiberiu Dolniceanu (spadă), Ana Maria Brânză (scrimă), Cristina Neagu (handbal), Cristiana Stancu (arte marţiale) şi Andreea Chiţu (judo), echipa de canotaj 8+1 a României care a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice din 2016, Alexandru Bologa (judo), componentele echipei feminine de spadă din 2016, Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu şi Loredana Dinu, Oana Manea (handbal), perechea Horia Tecău/Florin Mergea (tenis) – vicecampioni JO, Cătălina Ponor (gimnastică), Albert Saritov (lupte), Gianina Beleagă şi Ionela Lehaci (canotaj campioană mondială), Loredana Toma (haltere – 3 medalii de aur la Mondiale), Alina Vuc (vicecampioană mondială la lupte), Echipa feminină de canotaj 8+1 a României, formată din: Laura Oprea, Mădălina Bereş, Adelina Maria Bogus, Mihaela Petrila, Viviana Iuliana Bejunariu, Ioana Vrinceanu, Iuliana Popa, Denisa Tilvescu, Daniela Drunceanu (campioană mondială şi europeană) sauechipa feminină de tenis de masă formată din: Adina Mihaela Diaconu, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs – (campioană europeană). Pentru 2017 castigatorii Trofeelor Alexandrion Speranţa au fost:  Elena Chiriac (taekwondo WTF); Andra Simion (tenis de câmp); Theo Matican (ciclist paralimpic) si Diana Cimpoca (patinaj). Ciclismul, polo pe apa sau tenisul de camp sunt de asemenea printre sporturile pe care Fundaţia Alexandrion le susţine. Nici echipele de fotbal, handbal sau rugby nu au fost uitate şi beneficiază de suportul Fundaţiei.

Iar secţiunea Speranţe a celei de a patra ediţii a evenimentului va fi prezentată de frumoasa Elena Chiriac, multipla campioană naţională la taekwondo WTF. Elena Chiriac a îmbinat mai întâi modellingul cu sportul de performanţă în România, după care a plecat la Londra pentru studii, unde a debutat în lumea teatrului şi a filmului.

După ce a fost distribuită în rolul Ninei din „Pescăruşul” lui Cehov, Elena a făcut pasul şi în lumea filmului, jucând recent în „Amour”, ambele piese fiind jucate la colegiul Westminster Kingsway, unde studiază.

Prezentă în numeroase reclame, Elenei i s-a propus înainte să plece din România un contract de influencer la casa de producţie Global Records, de care ţin Delia şi Antonia sau să participe la show-ul „Ninja Warrior”, de la PRO TV. A refuzat ambele oferte, pentru că urma să-şi înceapă studiile în capitala britanică. Acum şi-a reluat activitatea sportivă la nivel înalt şi în Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite