Secretul Kolindei Grabar-Kitarovici: preşedintele Croaţiei a apărut într-o fotografie scandaloasă în luna martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia care şi-a găsit o grămadă de fani în România, dar şi în restul lumii pentru modul cum s-a comportat la Cupa Mondială are nişte idei politice destul de controversate.

Kolinda Grabar-Kitarovici apare, în continuare, în presa internaţională, iar jurnaliştii încearcă să facă o distincţie clară între minciunile care au circulat despre ea şi imaginea ei reală.

Aparent un preşedinte pe care şi l-ar dori orice ţară, Grabar-Kitarovici are şi nişte idei scandaloase. Potrivit BBC, citat de Digi Sport, convingerile sale politice şi ale partidului său, Uniunea Democrată, sunt unele conservatoare şi împotriva imigrării, de unde şi catalogarea sa drept xenofobă de către organizaţiile pentru drepturile omului din Croaţia, dar şi de Uniunea Europeană. 

În plus, în luna martie, ar fi apărut şi o fotografie care o înfăţişa cu un steag de „origine nazistă“ în momentul în care susţinea politica anti-imigraţionistă!

captura

FOTO Facebook 

Dejan Jovici, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Zagreb, a făcut o scurtă descriere pentru Kolinda Grabar-Kitarovici:

*Ca dovadă a profilului său tradiţionalist, e mult mai preocupată de croaţii care au emigrat din propria ţară decât faţă de imigranţi, care sunt mult mai puţini.

*Ea crede că poporul croat e prea pesimist, iar în consecinţă, vrea să profite de succesul avut de echipa naţională de fotbal pentru a înlocui atmosfera pesimistă cu una optimistă.

*Totuşi, fiind de partea forţelor naţionaliste şi, uneori, sexiste ale societăţii, acest fapt n-a încurajat liberalizarea societăţii croate, ceea ce era parte a ascensiunii ţării spre Uniunea Europeană (înainte de 2013).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite