Secretul lui Bayern Munchen, campioana mondială a cluburilor: Pep Guardiola, un trofeu la 17 meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PALMARES Bayern Munchen a câştigat Campionatul Mondial al cluburilor, iar antrenorul spaniol a ajuns la un record greu de egalat.

Campionatul Mondial al cluburilor, disputat în Maroc, s-a terminat cu Bayern Munchen în postura de laureată, bavarezii reuşind să treacă cu 2-0 de Raja Casablanca. A fost un succes logic al echipei lui Guardiola, care s-a impus prin golurile lui Dante şi Thiago Alcantara şi a prilejuit antrenorului de 42 de ani să devină cel mai performant tehnician al lumii. Cifrele lui Pep sunt absolut incredibile. În patru ani şi jumătate de antrenorat, Guardiola a cucerit 16 trofee cu Barcelona şi Bayern Munchen.

În total, a stat pe bancă în 276 de meciuri, ceea ce înseamnă că a luat o distincţie la 17 partide jucate de echipele sale. Performanţa lui Jose Guardiola este cu atât mai remarcabilă cu cât ea vine după un an în care tehnicianul a stat acasă, în sezonul 2012-2013 el preferând să se odihnească şi să-şi reseteze resursele, după ce câştigase totul cu FC Barcelona. În vară însă, Guardiola s-a apucat de treabă la Bayern Munchen iar rezultatele se văd deja, chiar dacă a mdebutat cu eşec, pierzând Supercupa Germaniei, în dauna Borussiei Dortmund.

Acesta este de fapt singurul trofeu ratat de munchenezi în 2013, ei luând, în rest, campionatul, Cupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi acum Campionatul Mondial al cluburilor. Iar Bayern se îndreaptă cu paşi repezi spre un nou titlu în Germania, după terminarea turului având şapte puncte avans faţă de a doua clasată, Leverkrusen, în condiţiile în care au şi un meci mai puţin disputat. „L-am adus pe Guardiola, pentru că vrem să dominăm fotbalul mulţi ani de acum înainte”, a fost declaraţia dată de Karl Heinz Rummenigge, directorul general de la Bayern, atunci când acesta a anunţat venirea spaniolului în locul lui Jupp Heynckes, cel care sezonul trecut a reuşit tripla campionat-cupă – Liga Campionilor. Iar lucrurile par că încep să se adeverească. Campionatul Mondial al cluburilor, ediţia 2013, este al 61 trofeu care poposeşte în vitrina lui Bayern Munchen, care este de departe cea mai titrată formaţie de club din Germania.

În finala mică a competiţiei, Atletico Mineiro a învins cu 3-2 pe Guangzou Evergrande

17 milioane de euro este salariul anual al lui Guardiola la Bayern Munchen

Trofeele lui Guardiola

  • 3 titluri în Spania
  • 2 Cupe ale Spaniei
  • 3 Supercupe ale Europei
  • 2 Ligi ale Campionilor
  • 3 Supercupe ale Spaniei
  • 3 Campionate Mondiale ale Cluburilor
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite