Se revine la comisiile tehnice pentru stabilirea loturilor naţionale de rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Director al Federaţiei Române de Rugby (FRR) a aprobat reînfiinţarea comisiilor tehnice. La seniori, aceasta va fi compusă din nouă membri, antrenorii principali ai echipelor din Superligă şi cel al ocupantei primului loc din Divizia Naţională în momentul convocării sale.

Scopul acestei comisii, care a mai existat în trecut, în rugby-ul nostru, este de a stabili lotului naţional de seniori. Preşedinte va fi antrenorul principal al câştigătoarei titlului naţional în ediţia precedentă. Până la 1 decembrie, acest rol îl va juca Eugen Apjok, antrenorul campioanei en-titre, CSM Baia Mare.

Ca noutate, separat va funcţiona o comisie tehnică de juniori, care va avea unsprezece membri: antrenorii principali ai echipelor clasate pe primele trei locuri la ultima ediţie de campionat la U19, U18, U17 şi antrenorii principali ai echipelor clasate pe primele două locuri la U16.

În 1990, în rugby-ul românesc a funcţionat o Comisie de Selecţie a jucătorilor vizaţi a face parte din lotul naţional de seniori. Ea a fost inspirată de cea care activa în rugby-ul francez. Compusă din cunoscuţi oameni de rugby, ea propunea antrenorilor "stejrilor" un număr de candidaţi pentru fiecare post, dintre aceştia alegându-se cei care compuneau lotul naţional. La puţin timp după înfiinţarea comisiei, România a reuşit singurul ei succes în faţa Franţei, în Hexagon: 12-6 la Auch.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite