Se naşte o nouă stea în sportul românesc: înotătorul Robert Glinţă a stabilit un nou record mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puştiul de 18 ani s-a clasat pe locul 6 în finala probei de 100 de metri spate la Campionatele Europene de la Netanya (Israel), însă timpul realizat de el a corectat un record mondial. „Adevărul“ explică performanţa reuşită de Glinţă.

Robert Glinţă poate fi surpriza plăcută a lotului pe care România îl va deplasa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016.

Sportivul de 18 ani a obţinut deja calificarea la proba de 100 de metri spate, iar acum a strălucit la Campionatele Europene. Mai întâi, în semifinale, a înregistrat un timp de 51,10 secunde, care a stabilit un dublu record naţional la seniori şi la juniori. Apoi, în finală, tânărul înotător s-a clasat pe locul 6, oprind cronometrul la 50,77 de secunde. Timpul realizat de Glinţă a însemnat un nou record mondial de juniori la 100 de metri spate, vechiul record fiind de 50,91 de secunde.

Cum a fost posibil însă ca un loc 6 să stabilească un nou record mondial? Explicaţia constă în faptul că sportivii care au terminat înaintea lui Glinţă au depăşit de mult vârsta junioratului. Spre exemplu, Kawęcki Radosław (Polonia), câştigătorul probei în care românul a terminat pe 6, are 24 de ani.

Faptul că Robert Glinţă străluceşte deja la o vârstă fragedă a crescut nivelul pretenţiilor de la el în vederea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. „După o astfel de performanţă ne aşteptăm, anul viitor, la mai mult de la el la Jocurile Olimpice. Există şanse să meargă la mai mult de o semifinală. Îmi doresc să fie sănătos, cred că acesta e cel mai important lucru“, a declarat pentru prosport.ro Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite