Se destramă Look TV, postul care a vrut să dea lovitura cu drepturile TV: studio închis, angajaţii vor fi puşi pe liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerea gândită de Arpad Paszkany s-a dovedit a fi un eşec de proporţii şi, după numai o jumătate de an, postul care a transmis cele mai importante meciuri din turul campionatului trece la un format low-cost.

Dacă în Anglia vânzarea drepturilor TV pentru Premier League tocmai a stabilit un record fabulos, în schimb, în România această afacere s-a lăsat cu un eşec de proporţii. 

Dimensiunile dezastrului au mai fost reduse, după ce RCS&RDS, cea mai mare firmă de cablu din ţară, a acceptat să plătească 12 milioane de euro şi să preia meciurile din retur, însă această mutare va avea un impact negativ asupra canalelor Look TV şi Look Plus.

Cele două posturi au transmis confruntările din prima parte a sezonului, iar pentru recepţionarea primului canal abonaţii Telekom şi UPC au achitat 2,2 euro lunar. A fost schema prin care Arpad Paszkany, omul din spatele afacerii, spera să dea lovitura cu drepturile TV ale Ligii I. Cum doar 250.000 de abonaţi au acceptat să plătească pentru a vedea meciurile de slabă calitate din campionatul românesc, strategia lui Paszkany s-a dovedit a fi una falimentară. Drept urmare, Look TV se pregăteşte să treacă pe un format low-cost, după cum a anunţat prosport.ro.

Se închide studioul din Bucureşti

Având în vedere că Digi Sport, postul companiei RCS&RDS, se va ocupa de producerea meciurilor Ligii I şi Cupei Ligii, cei de la Look TV îşi vor restrânge activitatea.

Prima decizie: studioul de la Bucureşti va fi închis, iar toată operaţiunea se va muta la Cluj. Dacă în tur, Roxana Ciuhulescu şi Horia Ivanovici au avut emisiuni dedicate etapei, La Cluj vor fi produse emisiuni cu alţi moderatori şi în alt format.

A doua decizie: se va renunţa la aproape toţi invitaţii care veneau în studio pentru a analiza meciurile transmise. Vor fi păstraţi doar Marius Bilaşco, George Galamaz şi Claudiu Vaişcovici, la care se adaugă Marius Mitran, purtătorul de cuvânt al lui Gino Iorgulescu Colaborarea se va face printr-o metodă inedită: fiecare dintre cei menţionaţi îşi va alege un weekend în care va fi preluat de o maşină, dus la Cluj pentru a se prezenta la emisiunile făcute în jurul etapei, apoi adus în Bucureşti după ultimul meci al zilei de duminică.

În fine, prosport.ro susţine că, după aceste mutări, 25 de angajaţi ai Look TV vor fi concediaţi. Deocamdată, toţi oamenii postului sunt cu salariile la zi, însă, potrivit informaţiilor din interior, schimbările urmează să fie anunţate după o şedinţă care va avea loc astăzi.

UPDATE 9.18 - Într-o declaraţie dată pentru gsp.ro, Roxana Ciuhulească a confirmat faptul că nu va mai avea nicio emisiune pe Look TV, deoarece n-a dorit să plece la Cluj, acum când postul va renunţa la studioul din Capitală.

„Îi mulţumesc lui Arpad Paszkany că a avut încredere în mine şi mi-a dat ocazia să moderez o emisiune de fotbal. Nu sunt dispusă să-mi pun familia în plan secund şi să mă duc la Cluj. Chiar nu am cum!“, a precizat Ciuhuleasca.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite