Anghel Iordănescu, interimar cu Irlanda de Nord!  Ce şanse sunt ca Olăroiu, Petrescu, Boloni sau Contra să preia echipa naţională din iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecarea lui Piţurcă i-a lăsat descoperiţi pe oficialii FRF, care nu au la ora actuală o soluţie certă pentru postul de selecţioner. În aceste condiţii, "federalii" vor să-i dea credit lui Iordănescu, cel puţin pentru meciul cu Irlanda de Nord.


FRF va apela la meciul cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) la o soluţie internă, cu Anghel Iordănescu selecţioner şi, posibil, Viorel Moldovan antrenor secund. “Deocamdată, avem nevoie de un selecţioner care să câştige meciul cu Irlanda de Nord. Anghel Iordănescu ştie lotul, a fost lângă naţională. După aceea putem discuta.”, a afirmat Marcel Puşcaş, director în cadrul FRF, la Sport.ro.
“După aceea putem discuta”, înseamnă că FRF aşteaptă ca unul dintre antrenorii români de peste hotare să îşi rezolve situaţia contractuală cu echipa de club.

Iordănescu revine la naţională după 10 ani! Are trei campanii de calificare de succes şi două elecuri. 

Situaţia celor mai buni antrenori români

Mircea Lucescu. E cel mai valoros antrenor român în activitate, dar o soluţie imposibilă pentru echipa naţională. În ciuda situaţiei tensionate din Ucraina, tehnicianul care a cucerit 20 de trofee cu Şahtior în ultimii 10 ani nu ia în calcul o revenire în România. Mai degrabă ar accepta o ofertă de la Istanbul, fiind dorit cu insistenţă de Galatasaray.
Cosmin Olăroiu. A mai fost pe punctul de a prelua echipa naţională, însă Mircea Sandu a tergiversat numirea sa, iar “Oli” nu a mai vrut să aştepte meciul cu Bosnia de pe Giuleşti şi schimbarea lui Răzvan Lucescu. Cu performanţe remarcabile la Steaua şi în zona arabă, Olăroiu a strâns deja o avere impresionantă şi nu mai pune banii pe primul plan. Pe de altă parte, conducătorii lui Al Ahli, din Emiratele Arabe Unite, nu sunt dispuşi să renunţe aşa uşor la Oli, chiar dacă echipa are un început stângaci în campionat, cu două victorii, două egaluri şi o înfrângere. „Am vorbit cu Olăroiu, ar veni la echipa naţională, dar nu ştie dacă va fi lăsat să plece”, a afirmat Gino Iorgulescu, preşedinte al LPF şi prieten cu Oli.
Dan Petrescu. A început slab campionatul din Qatar (locul 7, două victorii, 3 egaluri şi un eşec), dar nici nu vrea să renunţe la un contract generos. Singura şansă ar fi ca oficialii lui Al Arabi să-i rezilieze unilateral angajamentul, să-i plătească o despăgubire importantă, caz în care „Bursucul” ar accepta revenirea în România.
Cosmin Contra. Antrenorul lui Getafe s-a trezit recent cu un patron nou, un om de afaceri iranian. Rămâne de văzut dacă acesta va continua să-i acorde credit românului sau „Guriţă” va fi înlocuit şi va avea liber spre naţională. 
Laszlo Boloni. Pe locul 12 în Qatar (o victorie, un egal şi patru înfrângeri), Boloni este deja de doi ani şi jumătate la Al Khor, o echipă modestă, care mereu să luptă pentru salvarea de la retrogradare. Loţi ar fi de acord să vină la naţională, dar nu e un antrenor care „se vinde ieftin” şi nici nu e agreat de toată lumea.  
Laurenţiu Reghecampf. Conform gsp.ro, a fost primul căutat de Răzvan Burleanu. Calificat în finala Ligii Campionilor Asiei, Reghe nu are nicio şansă să vină acum la naţională. „Singura soluţie e să fiu lăsat să antrenez ambele echipe”, spune Reghecampf, însă oficialii FRF nu ar agrea o astfel de variantă.

În fine, există şi tehnicieni care ar veni pe jos, cum se spune, la echipa naţională. Lista aceasta îi cuprinde pe Mircea Rednic, Dorinel Munteanu, Walter Zenga şi Viorel Moldovan. În schimb, Ioan Andone n-a mai aşteptat un telefon care oricum n-ar fi venit şi a plecat în Cipru. 

*VIDEO FOTO Ole, ole, Piţurcă nu mai e: FRF a scăpat, oficial, de selecţioner

*Ţi-e şi milă de arabi: ce crede preşedintele lui Al-Ittihad despre Piţurcă. „E printre cei mai buni din Europa“

*Piţurcă a plecat, a început lupta pentru scaunul lui: ce antrenori se autopropun şi ce şanse sunt să vină Olăroiu

*Piţurcă, o ţeapă pentru Al-Ittihad? Mititelu: „În trei luni o să fie înapoi în România. Arabii au avut bani de aruncat“

*VIDEO Arabii anunţă: „Piţurcă a semnat cu Al-Ittihad“. Cum i se spune românului la televiziunea saudită

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite