Scrisorile în care Maria Olaru povestea cum Bellu şi Bitang o băteau sunt în mâinile altei gimnaste: „Am totul. Celorlalte le e frică să spună adevărul“

Scrisorile în care Maria Olaru povestea cum Bellu şi Bitang o băteau sunt în mâinile altei gimnaste: „Am totul. Celorlalte le e frică să spună adevărul“

Povestirile Mariei Olaru din volumul biografic „Preţul aurului. Sinceritate incomodă” au fost confirmate şi de o altă fostă mare gimnastă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Ecaterina Szabó, vedeta ediţiei din 1984 a Jocurilor Olimpice, a povestit câteva episoade cutremurătoare. 

„Îmi aduc foarte bine aminte de culoarea adidasului domnului Béla Károlyi. Mai luam şi câte un adidas în fund, să nu zic altele. Când era gimnastă, Maria îmi trimitea mai multe scrisori despre comportamentul pe care-l aveau doamna Bitang şi domnul Bellu cu ea. Cum o jigneau, cum o băteau...Am totul. Scrisorile pe care le-am primit de la Maria le-am scanat şi le-am trimis persoanei care trebuie să le vadă. Celorlalte gimnaste le e frică să spună ce s-a întâmplat şi nu vor să-şi pună lumea în cap. Nadia Haţegan a zis că nu vrea să intervină, dar şi ea a trecut prin aceste chinuri. Îi e frică să spună ceva acum. Cel mai greu în ziua de azi e să rămâi om curat”, a spus fosta mare campioană. 

„O susţin pe Maria. Şi eu am trecut pe acolo şi am avut parte de astfel de tratamente. Îmi pare rău că a trebuit să se ajungă aici şi că încă sunt persoane care nu cred. Celelalte gimnaste nu pot vorbi de frică. Sunt foarte puţine care au curajul ăsta. Maria e considerată oaia neagră a gimnasticii. Am fost abuzată fizic, la lot”, a declarat şi Oana Petrovschi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: