Scrimă: Echipa feminină de spadă a României a obţinut medalia de aur, în faţa Rusiei, la Campionatul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa feminină de spadă a România obţine medalia de aur, în faţa Rusiei, la Campionatele Europene de la Strasbourg FOTO Reuters
Echipa feminină de spadă a România obţine medalia de aur, în faţa Rusiei, la Campionatele Europene de la Strasbourg FOTO Reuters

Echipa feminină de spadă a României, din care fac parte Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Maria Udrea, a câştigat, joi, medalia de aur la Campionatele Europene de la Strasbourg (Franţa), învingând cu scorul de 38 la 34 concurentele din Federaţia Rusă, relatează AFP.

Finala dintre cele două ţări a fost una intensă, reprezentantele României reuşind în ultimul act al competiţiei să se impună, graţie Simonei Gherman.

În cadrul Campionatelor Europene de la Strasbourg, pentru Romania, au concurat Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman, rezervă fiind Maria Udrea.

Din partea echipei ruse au participat Tatiana Gudkova, Violetta Kolobova şi Liubov Sutova, iar Iana Zvereva a fost rezervă.

Echipa României de spadă a ajuns în finală dupa ce le-a învins pe reprezentantele Italiei cu scorul 29-24, în semifinale.

Anul trecut, România a obţinut argintul şi bronzul la Campionatul Mondial, după ce a fost înfrântă de echipa Rusiei în semifinale.

În martie anul acesta, reprezentantele României la scrimă au câştigat medalia de bronz la etapa de Cupă Mondială de la Barcelona.


Citeşte şi:

„Aur“ pentru România. Tiberiu Dolniceanu, lider în etapa de Cupă Mondială de spadă, de la Moscova

Tiberiu Dolniceanu a obţinut medalia de aur la concursul de Cupă Mondială de sabie din Rusia, disputat sâmbătă, la Moscova. În ultimul act, românul l-a învins pe sud-coreeanul Kim Junghyun, cu scorul de 15-10.

Încă o medalie pentru spada românească: „bronzul“ la echipe, în etapa de Cupă Mondială de la Barcelona

Echipa de spadă a României a obţinut duminică medalia de bronz, în etapa de Cupă Mondială care a avut loc la Barcelona. „Tricolorele“ care s-au duelat au fost Ana Maria Brânză, Simona Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia.

Prima declaraţie făcută de Ana-Maria Brânză, după ce a cucerit medalia de aur la etapa de Cupa Mondială din Budapesta

Considerată cea mai bună spadasină a României în momentul actual, Ana-Maria Brânză a revenit luni în ţară, după câştigarea medaliei de aur la etapa de Cupă Mondială, din Budapesta.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite