Scenariu bulversant: Halep ştia că nu va juca pentru România la Cluj! Detaliul care dă de gândit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

La data de 17 martie, cu o lună înaintea meciului cu Italia, Simona Halep anunţa că revine sub tricolor. Lucru care, ulterior, nu s-a mai întâmplat.

Fanii tenisului din România au aşteptat cu mare interes barajul cu Italia, de menţinere în Grupa Mondială a „Billie Jean King Cup“. Ce au primit însă a fost o mare dezamăgire!

Dincolo de faptul că meciul s-a pierdut, iar România a retrogradat în Grupa I a zonei Euro-africane, evenimentele care au precedat duelul cu Italia au fost dezamăgitoare. În primul rând, după cum „Adevărul“ a scris aici, România a fost, pur şi simplu, abandonată de cele mai bune jucătoare pe care le are în clasamentul WTA. Excluzând cazul Simonei Halep, celelalte au preferat să joace...la Istanbul Cup!

Apoi, dă de gândit situaţia Simonei Halep. Despre care s-a spus, într-o primă fază, că nu va juca nici la Stuttgart, unde constănţeanca a plecat, totuşi, sâmbătă, urmând să ia o decizie privind participarea ei la turneu, la faţa locului, pe ultima sută de metri.

Apare însă o întrebare: de când a ştiut Simona Halep că nu va juca pentru România, aşa cum anunţase la data de 17 martie? În săptămâna de dinaintea meciului cu Italia, Eurosport a speculat că „Simo“ ştia de mult că nu va merge la Cluj. Tocmai de aceea, Federaţia Română de Tenis (FRT) a organizat duelul cu Italia pe hard şi nu pe zgură, suprafaţa preferată a Simonei.

Acum, „Fanatik“ a întărit acest scenariu. Potrivit sursei citate, FRT a ştiut încă de când s-a retras Halep de la Miami, la data de 27 martie, că fostul lider mondial nu va juca la Cluj. Tocmai de aceea, şefii tenisului românesc n-au făcut niciun efort pentru a găzdui duelul cu Italia pe zgură, ştiind că, oricum, Halep nu va fi în lotul convocat de Monica Niculescu.

Chiar şi aşa, FRT ar fi amânat intenţionat anunţul legat de absenţa Simonei. Ştirea a apărut în presa română la data de 9 aprilie, la două săptămâni după ce Halep, lovită de probleme la umăr, s-a retras de la Miami Open, înainte de optimi. 

CITEŞTE ŞI:

România, părăsită: Cum de am ajuns să înfruntăm Italia fără jucătoarele noastre cele mai bune

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite