Scandal la Universiada de Iarnă din Kazahstan: „Suntem ai nimănui...Mi-a fost jenă pentru ţara mea. Pretenţia mea era să avem cu toţii măcar o geacă la fel!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Socaciu şi delegaţia României
Adrian Socaciu şi delegaţia României

Ediţia din acest an a Universiadei are loc în perioada 28 ianuarie – 8 februarie la Almatî, Kazahstan, iar România participă doar la proba de patinaj viteză, fiind reprezentată de trei sportive: Raluca Ştef din Cluj, împreună cu Bianca Stănică şi Mihaela Hogaş din Braşov.

Jocurile Mondiale Universitare cuprind 12 sporturi: schi alpin, biatlon, curling, patinaj viteză, nordic, cross-country combinate, sărituri cu schiurile, snowboard, patinaj artistic, patinaj freestyle, hochei pe gheaţă şi pe pistă scurtă. 

“Suntem ai nimănui”, au remarcat sportivii şi antrenorii români prezenţi la Almatî, în condiţiile în care autorităţile nu le-au pus la dispoziţie nici măcar un rând de echipament oficial. 

Prezent la faţa locului, Adrian Socaciu, preşedintele Student Sport, s-a arătat de-a dreptul indignat: “Ruşine organului de specialitate Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar! Ieri seară am crezut că nu văd bine. Situaţia delegaţiei României este mult mai gravă: echipa României nu a avut şef de misiune; suntem singura ţară fără echipament dintre cele 57 de ţări participante; la defilare am avut 3 tipuri diferite de echipamente iar la concurs fiecare concurează cu echipamentul propriu; cazarea şi masa au fost plătite de statul Kazahstan pentru sportivi şi antrenori; delegaţia României nu ştia că trebuie plătită acreditarea (nu au fost informaţi şi a achitat unul dintre antrenori); Horia Timiş, unul dintre antrenori, mi-a spus: «Mi-a fost jenă pentru ţara mea. Pretenţia mea era să avem cu toţii o geacă la fel»;  Ei ştiau că urmează să primească un trening însă în ultima zi înainte de plecare au aflat că nu îl mai primesc. Probabil că toate aceste lucruri nu conteazaăpentru cei care conduc acest organ de specialitate. Vă mărturisesc că aseară mi-au dat lacrimile în tribună când a intrat România şi speram să nu fie adevărat. Ne-am făcut de ruşine în faţa a 57 de ţări prezente şi peste 2.500 de sportivi. Astfel de momente nu le putem spăla sau uita, fac parte din istoria noastră...”, a spus Socaciu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite