Scandal după U Craiova 1948 - FCSB: "O ruşine de arbitraj!" Verdictul lui Ion Crăciunescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu

FCSB a învins, sâmbătă seară, în deplasare, pe U Craiova 1948, scor 1-0, singurul gol al meciului fiind înscris dintr-un penalty contestat de olteni.

La finalul partidei, antrenorul gazdelor, Adrian Mutu, s-a dezlănţuit l-a adresa arbitrajului, pe care l-a caracterizat drept unul "şmecheresc"

“Tactic am stat foarte bine, am închis toate culoarele. În afara şutului lui Cordea din prima repriză FCSB nu a ajuns la poartă. Un penalti foarte uşor acordat. Arbitrajul ăsta şmecheresc îl cunosc şi eu. A fost un arbitraj şmecheresc. Ne taie toate acţiunile de atac  din faţă, noi n-avem voie să sărim la cap, să punem mâna pe adversar. Într-adevăr, când sunt faulturi să dea. Probabil deranjăm, jucăm un fotbal frumos, nu suntem ca o nou-promovată. Recunosc acest arbitraj şi nu am cuvinte de laudă, mi se pare ridicol ce fac. Bine că n-a dat penalti după ce s-a terminat meciul. Jucătorii sunt dezamăgiţi pentru că şi ei îşi dau seama când arbitrul nu te lasă să-ţi scoţi capul şi să înaintezi, un arbitraj şmecheresc. Inclusiv al patrulea arbitru stătea lângă mine, se uita numai spre banca noastră, nu aveam vboie să spunem nimic. O ruşine de arbitraj în seara asta. Nu spun că meritam să câştigăm, nici noi n-am avut ocazii. Dar nici ei n-au avut ocazii. Un rezultat de egalitate era echitabil. Sunt dezamăgit de arbitraj, nu de echipa mea”, a spus Mutu la posturile care transmit Liga 1.

Opinia antrenorului cu privire la faza care a dus la acordarea loviturii de la 11 metri a fost contestată însă de fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu, care i-a luat apărarea centralui întâlnirii, Iulian Călin. ”Da, a fost penalty. Creţu a fost şmecher, dar celălalt (n.r. Bradley Diallo) a fost opusul unui şmecher. Cum să te duci direct în el, aşa? Dacă un jucător, din neglijenţă, loveşte în piciorul adversarului, cum să-mi reconsider poziţia? Diallo, în loc să-l tatoneze, se duce cu piciorul lui stâng şi-l loveşte pe Creţu”, a declarat Crăciunescu, în studioul Digisport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite