Scandal la şah! Ardeleanu: „Fosta conducere a federaţiei se agaţă de funcţii şi face abuz de putere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Ardeleanu
Vlad Ardeleanu

Conducerea Federaţiei Române de Şah, formată din preşedintele în funcţie, Sorin Avram Iacoban, actualul secretar general, Constantin Ionescu, şi Emanuela Onuţ, secretară, a invalidat candidatura lui Vlad Ardeleanu la şefia acestui for.

Alegerile de la Federaţia Română de Şah sunt programate pentru data de 15 august. În aşteptarea evenimentului, site-ul federaţiei a anunţat numele celor ale căror candidaturi au fost validate. La final, apare şi o rubrică scurtă, de un rând: „Au fost respinse candidaturile domnilor: Mărăşescu Ioan şi Ardeleanu Vlad“.

După această decizie, a rămas un singur candidat pentru funcţia de preşedinte! Vorbim despre Dobronăuţeanu Ion-Şerban. Adică, cel care, în acest moment, are funcţia de director tehnic, după cum apare tot pe pagina oficială a federaţiei.

Pornind de aici, Vlad Ardeleanu, cel a cărui candidatură a fost respinsă, a avut o reacţie dură.

Ce a spus Vlad Ardeleanu?

*Nu am fost informat, în prealabil, nu mi s-a oferit dreptul de a fi ascultat, dreptul de a ma apăra sau dreptul de a remedia problemele de dosar, în cazul în care acestea ar fi existat. 

*Ca să aibă o acoperire, a fost angajată o firmă de avocatură, care să reinterpreteze statutul F.R. Şah. În plus, această comisie ad-hoc, nu are avizul Consiliului Director al F.R. Şah. 

*Anunţ public că voi face toate demersurile ca sa mă pot apăra şi lucrurile să se îndrepte! 

*Chiar dacă se face tot posibilul să nu candidez pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Şah, vă asigur că lucrurile se vor rezolva şi ne vom vedea la Iaşi, în data de 15 august. 

Ce planuri are Vlad Ardeleanu?

Afaceristul a lansat public programul prin care vrea să revitalizeze şahul din România. Printre principalele sale idei se regăsesc triplarea bugetului federaţiei, fără a creşte taxele, creşterea numărului de jucători legitimaţi în primii 4 ani de mandat (până la 30.000), mediatizarea şi popularizarea şahului, încât să devină un sport naţional, triplarea numărului de şcoli în care şahul să fie materie opţională, cu susţinerea antrenorilor care să-l predea, transformarea României în „Capitala şahului european“ prin circuitul Grand Prix Tour Şah România şi Grand Chess Tour.

Echipa e formată din nume recunoscute din business, lumea academică şi din comunitatea românească de şah: Andrei Diaconescu, Marius Ceteraş, Tiberiu Georgescu, alături de Alin Berescu, Alin Câmpeanu şi Lucian Gîlea.

Vlad Ardeleanu, fondatorul lanţului de clinici Medima Health şi asociat în mediul local de business cu mai multe afaceri de succes precum Artima, A&D Pharma, Carrefour şi Superbet, şi-a anunţat pe 2 iulie candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Şah (FRS).

În ultimii opt ani, cu două mandate succesive, Federaţia Română de Şah a fost condusă de Sorin Iacoban, preşedinte, de Vladimir Danilov şi Corneliu Paşcalău, vicepreşedinţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite