Scandal de rasism în handbalul feminin românesc. Suporterii echipei lui Tadici au făcut-o să plângă pe Allison Pineau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Allison Pineau e cea mai bună jucătoare de la Baia Mare
Allison Pineau e cea mai bună jucătoare de la Baia Mare

HCM Baia Mare a câştigat cu 36-26 pe terenul lui HC Zalău, echipă antrenată de fostul selecţioner Gheorghe Tadici. Suporterii Zalăului au recurs la manifestări rasiste.

Vizată de manifestările rasiste a fost în principal Allison Pineau, jucătoarea franceză de la HCM Baia Mare, cea mai bună handbalistă din lotul lui Aurelian Roşca, marcatoarea numărul unu în Liga Campionilor. 

Pineau a atras atenţia observatorilor partidei asupra scandărilor rasiste, dar aceştia i-au transmis să îşi vadă de joc. În colimatorul fanilor din Zalău a intrat apoi şi Do Nascimento. Citând surse din interiorul clubului, ProSport susţine că Pineau a plâns toată seara după meci. 

Prima persoană care a luat atitudine a fost jucătoarea de la HCM Baia Mare, Melinda Geiger, care într-un mesaj pe Facebook îi acuză de rasism pe suporterii din Zalău, iar despre Tadici spune că e un om frără scrupule: 

"Nu am crezut că lumea poate fi atât de rea şi de needucată însă uite că se întâmplă într-un oraş cu aşa zise pretentii handbalistice numit Zalău. Echipa din Zalău fiind condusă de un om fara scrupule unde lumea huiduie şi se comportă mai rău ca într-o junglă...nu aş vrea să jignesc animalele pentru că ele nu au nicio vina, însă pot spune că oamenii care vin la sală, în special galeria şi alţi mari suporteri ai echipei sunt mai răi decât animalele...fără cei 7 ani de acasă, fără minte şi educaţia care se cuvine fiecărui om...eu nu pot să îmi dau seama daca aici e pur şi simplu lipsă de respect pentru jucătoare care totuşi reprezentăm România în Liga Campionilor, dar si la competiţii majore, sau e pur şi simplu mitocănie! Să înjuri ca în codru şi să fii rasist, asta înseamnă sa fii suporter al echipei din Zalău! Sper ca după acest spectacol de vorbe grele să poată dormi noaptea liniştiti, să meargă înapoi acasă la familiile lor cu conştiinţa împăcată pentru că ce au facut la meciul ăsta e de neconceput, nesimţirea e în vogă!".

Allison Pineau: Sunt mândră că sunt mulatră! Poate că nu mai ce căuta în România

Rasismul în România: rapidiştii au aruncat cu o coajă de banană într-un brazilian

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite