Scandal monstru pe tema vaccinării: Au „transpirat“ în presă restricţiile pentru Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici, deţinătorul trofeului la Australian Open, refuză să zică dacă e vaccinat sau nu
Novak Djokovici, deţinătorul trofeului la Australian Open, refuză să zică dacă e vaccinat sau nu

Nu doar în România discuţiile privind vaccinarea stârnesc dezbateri aprinse. Din păcate, asistăm la o situaţie destul de controversată, la nivel global.

Australian Open 2022 (17-30 ianuarie) se apropie, urmând a fi primul eveniment sportiv major, la un an după ce vaccinurile COVID-19 au apărut pe piaţă. 

În absenţa dozelor care oferă imunitate împotriva formelor severe ale bolii, organizarea primului Grand Slam al anului a fost mult mai uşoară. Dintr-un simplu motiv şi anume că toţi participanţii s-au supus unui set de reguli. Acum însă, pentru că s-a creat această prăpastie între vaccinaţi şi nevaccinaţi, situaţia s-a inflamat. Iar un e-mail primit de jucătoarele de tenis, care tocmai a apărut în presa mondială prin intermediul jurnalistului Ben Rothenberg („The New York Times“), a pus gaz pe foc.

Concret, în documentele publicate de Rothenberg se vede, în primul rând, că cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi vor avea parte de tratamente complet diferite. Iată câteva detalii.

Ce se întâmplă cu participanţii vaccinaţi

*Pot sosi în Australia oricând după data de 1 decembrie.

*Trebuie să facă un test PCR cu maximum 72 de ore înainte de a porni spre Australia.

*Trebuie să facă alt test la 24 de ore după sosire.

*Sunt scutiţi de carantină şi de „bula sanitară“.

*Vor avea o liberatate totală de mişcare.

Ce se întâmplă  cu participanţii  nevaccinaţi

*Pot sosi în Australia oricând după data de 1 decembrie, dar vor începe o carantină dură de 14 zile, imediat după sosire. 

*Trebuie să facă un test PCR cu maximum 72 de ore înainte de a porni spre Australia.

*Trebuie să fie testaţi, periodic.

*Vor sta într-o „bulă sanitară“ şi, după ce vor ieşi din izolare, nu vor avea voie să părăsească complexul „Melbourne Park“, care găzduieşte Australian Open.

Reacţii acide din Australia

După ce informaţiile obţinute de Ben Rothenberg au „transpirat“ în presă, un scandal mare a apărut în Australia. Asta deoarece, localnicii sunt revoltaţi că cetăţenii nevaccinaţi ai acestei ţări nu mai pot intra în Australia, în timp ce jucătorii de tenis nevaccinaţi vor avea un tratament diferit.

Potrivit articolelor din presa internaţională, forma finală şi oficială a condiţiilor de participare la Australian Open 2022 urmează să fie anunţată, în următoarele zile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite