Sărbătoare mare la Astra: anunţ-surpriză la conferinţa de presă de după meciul cu Viktoria Plzen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbaliştii pregătiţi de Marius Şumudică au obţinut un punct prin care rămân în cursa calificării. Totuşi, cel mai mare motiv de bucurie pentru Budescu şi compania nu e legat de acest aspect.

După mai multe luni în care au fost duşi cu vorba de patronul Ioan Niculae, jucătorii Astrei au fost, în sfârşit, plătiţi. Anunţul a fost făcut de preşedintele Dani Coman, după remiza cu Viktoria Plzen. Mai jos, aveţi toate reacţiile de după Astra - Viktoria Plzen, declaraţiile fiind oferite la Digi Sport, Dolce Sport şi sport.ro.

Dani Coman (preşedinte Astra): Avem o situaţie stabilă din punct de vedere financiar. Au venit o parte din banii de la UEFA şi s-au plătit bonusurile şi salariile. Vor veni şi ceilalţi bani de la UEFA în această lună şi atunci vor fi plătiţi toţi jucătorii la zi. Ne-a lipsit foarte mult Denis Alibec cu Viktoria Plzen, un jucător care ne-a purtat pe braţe în sezonul trecut. Nu pot spune că e o accidentare gravă, are o contuzie la genunchi. A vrut să joace, dar n-am vrut să riscăm. E convocat pentru meciul naţionalei cu Polonia şi am decis să-l protejăm. Ne dorim să joace meciul cu Pandurii, apoi să se ducă la echipa naţională. De aceea, n-a riscat. Şi-a dorit foarte mult să ajungă la echipa naţională şi împreună cu domnul doctor am decis să-l protejăm pentru a îl avea sută la sută medical pentru meciul de duminică din campionat cu Pandurii.

Sunt mulţumit de rezultat, chiar dacă ne doream foarte mult victoria. Avem şanse la calificare, credem în ele şi vom lupta până la ultimul meci. Meciul cu Austria Viena e important, nu trebuie să pierdem, iar dacă nu vom pierde şansele vor creşte considerabil.

Marius Şumudică (antrenor Astra): Sunt mulţumit pe jumătate de rezultatul din seara asta. Am întâlnit o echipă robustă, puternică, mult mai puternică decât noi în duelurile unul contra unul. Îmi felicit jucătorii pentru modul în care au abordat această partidă. Îmi pare rău că nu l-am avut pe Alibec, pentru că, dacă l-am fi avut, eu cred că am fi câştigat. N-am avut viteză pe faza de atac. Am preferat să închid jocul în a doua repriză, am trecut de la 3-5-2 la 5-4-1, fiindcă am că am avut probleme pe benzi. Suntem la mâna noastră, nu trebuie să pierdem la Viena, ca să menţinem şansele de calificare. Sunt mulţumit că am luat patru puncte din dubla cu Plzen.

Constantin Budescu (atacant Astra): Nu e vorba că am dat un assist, e bine că n-am pierdut. Era bine dacă am fi câştigat această partidă, dar şi aşa avem şanse la calificare şi sperăm să obţinem un rezultat bun şi în meciul de la Viena. Mergem să jucăm calificarea în Austria, sper să facem un meci foarte bun şi, de ce nu, să câştigăm. A contat foarte mult absenţa lui Alibec, am jucat fără atacant, dar e bine că n-am pierdut şi am şi înscris.

Alexandru Stan (atacant Astra): E primul meu gol, mă bucur că am marcat, că n-am pierdut şi că avem şanse la calificare în continuare. Nu m-am ajutat de mână la golul marcat. Nu ştiu câte ocazii au avut ei, îmi pare rău că au marcat. Mergem în Austria cu gândul la calificare.

Silviu Lung jr (portar Astra): Cred că a fost un meci destul de echilibrat. Ne-a fost greu să jucăm fără atacant, am jucat cu un vârf improvizat, cu Budescu, pentru că Nico (n.r. - Daniel Niculae) nu e încă pus la punct cu pregătirea fizică. Cred că azi am obţinut un rezultat bun. Cu mai multă atenţie, obţineam şi cele trei puncte. Alibec contează mult, nu aţi văzut cât e de înzestrat? Dar, până la urmă, e greu când nu joci cu un atacant redutabil, pentru că Budescu e un număr 10. Obiectivul nostru a fost să ne calificăm în grupele Ligii Europa, tot ceea ce vom face de acum înainte va fi un bonus pentru noi.

Roman Pivarnik (antrenor Viktoria Plzen): Am intrat bine în meci, am început bine, dar a venit greşeala din care ei au marcat şi asta ne-a ţinut pe loc pentru că a trebuit să alergăm după egalare. După o actiune frumoasă am înscris, apoi am încercat să mai dăm un gol. Am intrat bine şi în a doua repriză, am dominat ultimele 30 minute, dar, din păcate, n-am reuşit să punctăm. Greşelile noastre individuale ne-au oprit să învingem Astra. Mai avem şanse teoretice de calificare, dar, din păcate, nu mai depindem de noi, ci de alţii! Atacanţii noştri nu sunt sustinuţi, nu primesc pase la timp şi suferim la jocul aerian. Jucăm doar cu piciorul. Dacă aveam jucători ce ştiau jocul aerian era mult mai bine în seara asta pentru noi. Desi au fost puţini spectatori, stadionul e superb, iar atmosfera a fost frumoasă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite