„Săpun“ anti-Messi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Săpunaru şi ceilalţi „dragoni“ sunt în faţa unei misiuni infernale: anihilarea atacului letal al „extratereştrilor“ condus de starul argentinian. Spectacolul e garantat la Monte Carlo, unde se vor întâlni cele mai atractive echipe din trecuta ediţie a cupelor europene.

Cu Supercupa Europei, UEFA încheie în mod tradiţional două zile de festivităţi, trageri la sorţi, dineuri şi întâlniri la nivel înalt. Adunată în Principat, crema fotbalului continental e chemată pe cocheta arenă „Louis II" pentru a se răsfăţa cu un meci de gală.

Doar simpla prezenţă a Barcelonei reprezintă o garanţie a spectacolului, însă de această dată show-ul va fi susţinut şi de adversara catalanilor. Sezonul trecut, FC Porto s-a distrat prin Liga Europa, părerea unanimă fiind că forma portughezilor îi recomanda pentru fazele avansate ale Ligii Campionilor, eventual chiar pentru a încerca să stăvilească dominaţia Barçei.

Între timp, peste vară, plecările antrenorului Villas-Boas (la Chelsea) şi a golgheterului Falcao (la Atletico Madrid) au slăbit forţa „dragonilor", care au luat-o din nou de la zero în căutarea unor alte mărfuri pentru export. Să fie tehnicianul Vitor Pereira un „al treilea Mourinho"? Cât de repede va fi uitat Falcao de înlocuitorul său Kleber în colaborare cu deja consacratul Hulk?

Barca, fără fundaşi centrali

De partea cealaltă, problemele Barcelonei sunt cu totul altele. Cu acelaşi antrenor flămând de trofee şi cu atacul intact, întărit chiar cu achiziţiile Fabregas şi Sanchez, catalanii suferă însă în apărare. Forţat de accidentările stoperilor Puyol şi Pique, Guardiola e nevoit în continuare să improvizeze, cuplul Mascherano-Abidal fiind considerat singura breşă pe unde echipa blau-grana ar putea fi doborâtă.

Messi n-a dat gol în Supercupă

Deşi la 24 de ani a marcat deja de 183 de ori în 271 de partide oficiale pentru Barcelona, Leo Messi nu a simţit încă bucuria golului într-o Supercupă a Europei. Aşadar, argentinianul are un motiv în plus să strălucească. Pentru noi, va fi al treilea an consecutiv cu prezenţă românească în Principat, Cristi Săpunaru fiind chemat să răzbune eşecurile suferite de Mircea Lucescu şi Raţ în 2009, respectiv Cristi Chivu în 2010.

Dincolo de miza cuceririi unui nou trofeu, al zecelea cu FC Porto, „Săpun" va da în această seară cel mai dificil test din carieră, fiind nevoit să demonstreze că are resurse de a se apăra de tiki-taka Barcelonei, în general, şi de magicianul Messi, în special. „Trebuie să avem o posesie cât mai prelungită. Fără minge ne va fi extrem de greu", a declarat Săpunaru, avizat de forţa ofensivă a catalanilor. 

"Săpunaru e fundaşul lateral care face tot jocul celor de la Porto."
Pep Guardiola
antrenor FC Barcelona



Ierarhia trofeelor europene:

1. AC Milan: 14 trofee, Barcelona: 14 trofee
3. Real Madrid: 12 trofee

Ultimele cinci ediţii ale Supercupei Europei

An    Meci    Scor

2006    FC Sevilla - Barcelona     3-0
2007    AC Milan - FC Sevilla     3-1
2008    Zenit - Manchester United     2-1
2009    Barcelona - Şahtior     1-0
2010    Atletico Madrid - Inter     2-0

Alvaro Pereira, liber spre Chelsea

Uruguayanul lansat în fotbalul european de CFR Cluj n-a fost convocat de Vitor Pereira pentru Supercupa Europei, fapt care confirmă posibila sa plecare de la FC Porto. Chelsea a făcut deja o ofertă pentru Alvaro Pereira, de aproximativ 18 milioane de euro, negocierile fiind în curs de desfăşurare. Din transferul sud-americanului vor avea de câştigat şi cei de la CFR Cluj, ardelenii păstrându-şi 20% din drepturile asupra jucătorului.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite