Săptămâna marilor schimbări în Formula 1: Ferrari şi-a găsit pilotul numărul doi. „Vettel joacă poker“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vettel

Săptămână de mercato furibundă în Formula 1: Ferrari a oficializat plecarea germanului Sebastian Vettel, al doilea cel mai titrat pilot de pe grila de start curentă, la finalul sezonului, iar două noi colaborări au fost confirmate în aceeaşi zi, printre care se numără şi înlocuitorul lui Vettel.

Formula 1 îşi ţine fanii cu sufletul la gură în aceste zile, chiar dacă rămâne incert când va putea începe sezonul competiţional 2020 (10 curse au fost amânate deja). La o zi după aniversarea a 70 de ani de la prima cursă disputată vreodată, Formula 1 este în schimbare. După cinci ani de colaborare fără vreun titlu mondial, Sebastian Vettel încheie capitolul roşu al carierei sale, iar Ferrari i-a găsit un număr doi mult mai maleabil marelui său pariu - Charles Leclerc: spaniolul Carlos Sainz, în vârstă de 25 de ani.

Sunt extrem de fericit că voi pilota pentru Scuderia Ferrari începând din 2021 şi sunt foarte entuziasmat pentru viitorul meu alături de echipă. Până atunci, mai am un an important alături de McLaren şi abia aştept să revin pe circuit în acest sezon: Carlos Sainz, al treilea pilot spaniol din istoria Ferrari după Alfonso de Portago şi Fernando Alonso

Două mutări au fost anunţate joi: noua colaborare dintre Sainz şi Ferrari (ceea ce înseamnă că italienii s-ar putea alinia la start în 2021 fără un campion mondial în monoposturi pentru prima dată din 2007 încoace, de la plecarea lui Michael Schumacher, dacă monegascul Leclerc, sau Sainz, în prezent la McLaren nu câştigă titlul în acest an), dar şi faptul că Daniel Ricciardo pleacă de la Renault pentru a pilota pentru McLaren.

Banii, mărul discordiei între Ferrari şi Vettel

Formula 1 ocupă o poziţie fruntaşă în topul mondial al investiţiilor. Pandemia de coronavirus a determinat cele mai multe echipe să îşi transforme uzinele în laboratoare de produs ventilatoare mecanice cu scop sanitar. Însă golul lăsat de pandemie i-a făcut chiar şi pe italienii de la Ferrari, printre bogaţii acestui univers al milioanelor de dolari, să strângă cureaua. Scuderia i-a propus lui Vettel un contract mai mic pentru 2021, iar germanul, de patru ori campion mondial, dar cu Red Bull, a refuzat. Pe surse, plecarea lui Vettel de la Ferrari la finalul anului fusese deja anunţată cu câteva ore înainte.

Vettel şi Ferrari nu s-au înţeles nici din perspectiva numărului unu în echipă, nici din punct de vedere financiar. Dacă în 2020 Vettel avea semnat un contract de 42 milioane de euro, Sainz îi va costa pe italieni de şase ori mai puţin, salariul spaniolului fiind estimat de Marca undeva la 6-7 milioane de euro.

Jurnaliştii Bianca Garloff şi Ralf Bach de la F1 Insider dezvăluie că, ajuns la 32 de ani, Vettel ar accepta pe mai departe un singur volan - cel de la Mercedes, echipa numărul unu a ultimilor ani în Formula 1. „Vettel joacă poker în acest moment. Fie e Mercedes, fie nimic. Vettel vrea să rămână în Formula 1 doar dacă va avea o maşină cu care să poată deveni campion mondial.“

Fernando Alonso îşi negociază revenirea în Formula 1

Publicaţia germană „Bild“, care a lansat informaţia plecării lui Vettel de la Ferrari, confirmată ulterior, scrie că în aceste zile spaniolul Fernando Alonso se află în tratative avansate cu Renault, echipă alături de care a devenit de două ori campion mondial în Formula 1. În vârstă de 38 de ani, Alonso nu a mai alergat în „Marele Circ“ din 2018, după un an dezamăgitor cu McLaren.

Spaniolul şi-a îndreptat atenţia spre cursele de anduranţă şi campionatele americane în ultima vreme. El este considerat însă unul dintre cei mai mari piloţi ai Formulei 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite