Sancţiuni dure pentru Ungaria de la UEFA, după incidentele rasiste şi homofobe de la EURO 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ungaria la EURO 2020 / FOTO Arhivă
Ungaria la EURO 2020 / FOTO Arhivă

UEFA a penalizat Federaţia de Fotbal Maghiară după manifestările rasiste şi homofobe ale suporterilor maghiari în timpul meciurilor de la EURO 2020. Ungaria va juca fără spectatori următoarele două meciuri, iar dacă fanii vor relua manifestările controversate la revenire în tribune, pedeapsa se va aplica pentru încă un meci.

UEFA a şi amendat federaţia maghiar cu 100.000 euro şi a impus afişarea la meciurile disputate sub jurisdicţia UEFA a unui banner cu sigla „#EqualGame”.

Decizia nu se aplică pentru meciurile din calificările din zona europeană la Cupa Mondială 2022, care se desfăşoară sub jurisdicţia FIFA.

Un banner homofob a fost văzut în tribune în timpul meciului Ungariei împotriva Portugaliei. Mai mult, unii fani maghiari au imitat ţipete de maimuţă în timpul partidei dintre Ungaria şi Franţa. Ambele jocuri au avut loc pe Puskas Arena din Budapesta.

De asemenea, cotidianul spaniol AS a dezvăluit că ultraşii Ungariei au făcut gesturi obscene spre Cristiano Ronaldo, insultându-l: „Cristiano, homosexualule!”, în timpul partidei Portugalia - Ungaria 3-0.

UEFA a refuzat solicitarea de a permite iluminarea Allianz Arena din München în culorile curcubeului, la meciul împotriva Germaniei, motivând că gestul ar avea conotaţie politică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite