Sampaoli, cea mai mare „ţeapă“ din istoria Argentinei: Cât a costat antrenorul la care sud-americanii au renunţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sampaoli

Cu Jorge Sampaoli pe bancă, Argentina nu doar că a dezamăgit la Mondialul din 2018, dar a şi aruncat o sumă uriaşă de bani.

Argentina produce, în continuare, fotbalişti de 24 de karate, însă n-a mai cucerit un titlu mondial de pe vremea lui Maradona, în 1986.

Într-o tentativă de a da lovitura la CM 2018, federaţia de la Buenos Aires a făcut tot posibilul pentru a-l aduce în iunie 2017 pe Jorge Sampaoli. Tehnicianul de 58 de ani şi-a făcut un nume pe banca naţionalei din Chile, în perioada 2012-2016, când a cucerit Copa America (2015) după o finală în care a învins chiar Argentina. Apoi, a preluat Sevilla cu care a terminat pe locul 4 în La Liga.

Pentru a-l numi pe Sampaoli în funcţia de selecţioner, argentinienii au achitat clauza de reziliere din contractul acestuia cu Sevilla în valoare de 1,5 milioane de euro. Banii au fost plătiţi în iunie 2017.

Acum, la un an distanţă, Argentina i-a mai dat două milioane de dolari lui Sampaoli pentru a ajunge la un acord cu acesta privind rezilierea contractului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite