Samantha Stosur este noua campioană de la US Open!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea australiană de tenis Samantha Stosur, cap de serie numărul 9,a câştigat duminică noapte primul titlu de Grand Slam din cariera sa, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, cu 6-2, 6-3.

"A fost un vis să câştig aici. Nici nu ştiu ce să spun! Nici nu ştiu ce simt! Serena este o jucătoare extraordinară şi mulţumesc tuturor care m-au susţinut", a spus Stosur.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA FINALA FEMININĂ

"Chiar dacă am pierdut mă simt bine pentru că nici nu visam să pot sta în picioară, d'apoi să mai joc astăzi, aici, în faţa voastră", a spus la final Serena Williams.

Filmul finalei feminine de la US Open:

SETUL II 3-6

3-6 Serena salvează două mingi de meci şi egalează la 40, însă Stosur are apărarea erfectă şi o face pe americancă să se piardă în "replici".   Meci SAMANTHA STOSUR!

3-5 Australianca mai are o treaptă până la cel mai important trofeu dn cariera sa. Va putea oare să-şi stăpânească emoţiile pentru a ridica deasupra capului titlul de anul acesta de la US Open? Serveşte Serena!

3-4 Break Stosur! Un pas important pentru asutraliancă, însă nu cred că Serena se va lăsa atât de uşor învinsă!

3-3 Samantha îşi câştigă fără probleme serviciul şi egalează la game-uri!

3-2 Serena Williams mai reduce din greşeli şi câştigă game-ul cu 40-15. Serviciul ei este mult mai puternic şi bine plasat!

2-2 Stosur revine de la 40-15 şi îşi câştigă serviciul!

2-1 Lucrurile merg mai bine pentru Serena, care câştigă gameul la zero! Publicul o aclamă la fiecare minge câştigată!

1-1 ReBreak Serena Williams! Americanca serveşte mingea cu mai multă nervozitate, ceea ce îi prinde bine fostei campioane de pe hardul american.

0-1 Break Stosur! Punct dat australiencei deoarece Serena a ţipat când a lovit mingea înainte ca punctul să fie adjudecat de ea. Conducea la momentul respectiv cu 40-30! Este a doua oara cand Serena este penalizată de arbitri la ea acasă, prima dată fiind în semifinala din 2009, cu Kim Clijters, când americanca a ţipat şi a ameninţat un arbitru de linie. Publicul îi ţine isonul!

SETUL I  2-6

2-6 SET STOSUR! După 31 de minute, australianca îşi adjudecă setul, ultimele trei gameuri câştigându-le la zero. Serena Williams este surprinsă de jocul făcut de adversara sa şi nu reuşeşte să-şi intre în mână, deseori fiind prinsă pe picior greşit şi de mai multe ori făcând greşeli neforţate. Lipsa de pe teren din ultimul an îşi spune cuvântul!

2-5 Break Stosur!!! Australinca a câştigat al doilea game consecutiv la 0 (zero). Serena nu-şi găseşte rotmul şi face multe greşeli neforţate!

2-4 Stosur reuşeşte să câştige game-ul la 0 (zero)

2-3 Serena revine de la 15-40 şi -şi adjudecă game-ul. Americanca reduce din diferenţă.

1-3 (15-40) Stosur serveşte perfect şi o domină pe Serena, care cu greu returnează mingile.

1-2 Break Stosur!!! Serena se grăbeşte, vine la fileu şi face o greşeală neforţată, trimiţând mingea în aut. Se răzbună cu un as, însă nu este de ajuns pentru a încheia game-ul. la 30-40,Samantha loveşte mingea care se opreşte în fileu, însă pe terenul americancei. Sam face break-ul.

1-1 (30-40) Stosur are un serviciu perfect din punct de vedere tehnic, însă face şi ea o dublă greşeală.

1-0 (40-30) Serena Williams are serviciul şi începe cu un as, însă face şi o dublă greşeală.

Finalistele din această ediţie a turneului de la US Open şi-au spus gândurile înainte de a intra pe teren.

"Sunt foarte norocoasă că sunt azi aici, după ce în urmă cu 6 luni eram în spital. Am jucat cu Sam şi în urmă cu câteva săptămâni, dar acum e cu totul alt meci faţă de ce am jucat până acum", a spus Serena Williams. 

"E un meci foarte important pentru mine. Sper să mă ridic la nivelul pe care mi-l doresc", a spus şi Stosur.

În partidele directe, americanca conduce cu 4-2 în faţa australiencei.

Stosur, la a doua finală de Mare Şlem din carieră

Nu va fi favorita meciului, dar dacă există cineva care poate opri Serena Express-ul, Samantha Stosur este aleasa. Chiar dacă Williams a fost foarte eficientă în meciul de luna trecută de la Toronto, cele două jucătoare au împărţit victoriile de la turneele de Mare Şlem. Australianca, în vârstă de 27 de ani, va juca a doua finală de Grand Slam din carieră, după ce a pierdut în acest an la Roland-Garros în faţa italiencei Francesca Schiavone în 2009. Stosur a câştigat două turnee în acest an, la Roma şi Toronto. Dacă va câştiga australianca va deveni a 40 a femeie care se impune în una din finala unui turneu de Mare Şlem din istoria Open. Orice s-ar întâmpla în meciul de diseară, ea va avansa până pe locul şapte în clasamentul WTA.

Serena, favorita publicului

La 12 ani după ce a învins-o pe Martina Hingis şi a câştigat primul său titlul la US Open, Serena se luptă să ajungă în cercul celor care au câştigat cel puţin patru titlul pe cimentul de a New York. Cu un record impresionat de 13-3 în finalele de Mare Şlem, o victorie diseară i-ar putea aduce cel de-al 14-lea titlu de Grand Slam din carieră. În ciuda faptului că a început vara înafara primelor 100 de jucătoare din lume, Serena va termina săptămâna pe 12 dacă va câştiga şi pe 14 dacă va fi învinsă. Jucătoarea din SUA deţine două ale ediţiei de anul acesta a turneului: a servit cei mai mulţi aşi (52) şi a avut cel mai rapid serviciu.

Curiozitaţi statistice

-Stosur are şansa de a deveni prima jucătoare din Australia care câştigă US Open din 1973, an în care s-a impus celebra Margaret Court

-Orice s-ar întâmpla în meci, câştigătoarea va fi doar a patra jucătoare din istorie care se impune în finală fără să fie în top 5 WTA (Serena 1999 (nr 7 WTA), Svetlana Kuznetsova (în 2004, nr 9 WTA), Kim Clijsters în 2009

-Williams, în vârstă de 29 de ani, a mai câştigat de patru ori la US Open şi are în palmares 14 titluri de Grand Slam

- Serena are 29 de ani şi 350 de zile, iar Stosur 27 de ani şi 164 de zile. Împreună, ele formează a doua cea mai bătrână finală din istoria Open, după ce Navratilova ( 27 de ani şi 327 de zile )a învins-o pe Evert (29 de ani şi 327 de zile)

- Serena Williams nu a pierdut nici un set la actuală ediţie a US Open. Americanca a câştigat de patru ori titlul când s-a aflat în astfel de situaţii la turneele de Grand Slam

- Serena Williams a ajuns în a 17-a finală de Grand Slam a carierei, din care a câştigat 13. E în a cincea finală la US Open

Meciul este programat astăzi începând cu ora 23.00, ora României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite