Salvaţi-l pe Marius Alexe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cât timp a fost în formă, Alexe (dreapta) intrase în atenţia unor cluburi italiene
Cât timp a fost în formă, Alexe (dreapta) intrase în atenţia unor cluburi italiene

Atacantul nu şi-a revenit după accidentarea suferită în 2010. „Câinii“ i-au pregătit un program special şi iau în calcul schimbarea sistemului, pentru reintegrarea fotbalistului.

Unul dintre cei mai promiţători tineri din Liga I a dispărut, în ultima vreme, din prim-planul performanţei. Marius Alexe era, în urmă cu doi ani, cel mai bun dinamovist, alături de Torje. Marca goluri cu Steaua şi cu Rapid, iar selecţionerul de-atunci, Răzvan Lucescu, se bucura că România a câştigat un jucător de valoare. Cu timpul însă, cariera atacantului a luat-o pe o pantă descendentă.

I-au greşit tratamentul

Ce s-a întâmplat? O accidentare suferită de Alexe în mai 2010, într-un meci cu Astra (3-3), i-a frânt aripile jucătorului de 21 de ani. Conducerea lui Dinamo a făcut şi ea paşi greşiţi în recuperarea fotbalistului pe care nu l-a trimis imediat la clinica de recuperare de la Roma. În cele din urmă, pe la finalul verii 2010, Alexe şi-a tratat entorsa la genunchi în capitala Italiei. S-a întors în ţară, a reintrat pe teren, dar nu a mai fost acelaşi.

Ciobotariu: „Şi-a mai pierdut din calităţi"

Impresarul jucătorului, Victor Becali, ştie soluţia prin care Dinamo îl poate salva pe fotbalistul cotat la patru - cinci milioane de euro. „Marius are nevoie de un cantonament de iarnă, care să-l ajute să-şi recapete forţele fizice. El nu e sută la sută recuperat. În ultimele meciuri, mi-a lăsat impresia că e pe drumul cel bun. Alexe a dat randament în sistemul 4-3-3, însă antrenorul lui decide cum joacă", a spus agentul.

Liviu Ciobotariu nu se grăbeşte să modifice modulul 4-4-2 actual, însă ia în considerare şi acest lucru. „E adevărat că lui Alexe i-ar prinde bine un cantonament, dar sistemul nu-l voi schimba acum, pentru un singur jucător. Deocamdată, jucăm aşa, cum suntem. Marius şi-a mai pierdut din calităţile tehnice şi fizice, din cauza problemelor lui, dar îşi va reveni", a spus antrenorul dinamovist.

Precedentul Bratu

În 2008, Florin Bratu a suferit o entorsă. A urmat recuperarea în ţară, dar atacantului i s-a aplicat un tratament greşit. Bratu s-a refăcut la o clinică din Roma, dar n-a mai revenit la nivelul dinaintea accidentării. Ulterior, a plecat de la Dinamo.

Preferă sistemul 4-3-3

Contactat de „Adevărul", Marius Alexe a comentat sugestia impresarului său care a spus că Dinamo ar trebui să joace 4-3-3 pentru ca Alexe să dea randament optim. „Domnul Victor Becali mă cunoaşte foarte bine şi ştie ce vorbeşte atunci când mă analizează. Într-adevăr, ca să mă pun pe picioare, am nevoie de un stagiu de pregătire şi de multă muncă la sală. Oricum, eu cred că m-am recuperat după accidentare şi, uşor-uşor, începe să-mi iasă şi jocul", ne-a spus atacantul.

8 e numărul meciurilor din Liga I în care Alexe a fost titular. În alte două partide, el a intrat pe parcurs. A marcat doar un gol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite