Salah, cel mai mare egiptean de la Tutankhamon încoace: Cifre fantastice pentru noul rege al fotbalului mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 30, respectiv 33 de ani, Messi şi Ronaldo se apropie, treptat, de finalul carierei. Dacă v-ţi întrebat cine poate călca pe urmele lor şi să fie încoronat noul rege al fotbalului mondial, acum aveţi răspunsul: Mohammad Salah.

„De pe vremea faraonilor nu s-a mai vorbit atât de mult despre un egiptean!“, e o vorbă cu care suporterii lui Liverpool îşi alintă eroul. Şi nu exagerează chiar! 

Fotbalistul de 25 de ani, ales cel mai bun din Premier League în acest sezon, a mai făcut un meci de vis, marţi seara, în turul semifinalelor Ligii Campionilor. Două goluri, două pase decisive, iar Liverpool e cu un pas în finală, după 5-2 cu AS Roma. Această ultima prestaţie stelară e doar una dintr-o serie lungă pentru Salah în acest sezon. Cifrele egipteanului vorbesc de la sine:

*Cu „dubla“ de marţi, Salah a devenit primul african din istoria Ligii Campionilor care a punctat de zece ori într-o ediţie a competiţiei.

*Salah are 43 de goluri în toate competiţiile în acest sezon. E cel mai prolific jucător al unui club din Premier League de la Ruud van Nistelrooy încoace. În sezonul 2002-2003, olandezul a avut 44 de goluri pentru Manchester United în toate competiţiile. Salah e la un pas de a depăşi şi acest record. 

*Salah e aproape de a-l depăşi şi pe legenda celor de la Liverpool, Ian Rush. În sezonul 1983-1984, fostul mare atacant a punctat de 47 de ori pentru „cormorani“. Mo Salah mai are nevoie de cinci reuşite pentru a-l devansa pe Rush.

Clasamentul golgheterilor Ligii Campionilor în acest sezon

*15 goluri: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

*10 goluri: Salah, Firmino (Liverpool)

*8 goluri: Ben Yedder (Sevilla), Mane (Liverpool)

*7 goluri: Cavani (PSG), Dzeko (AS Roma), Kane (Tottenham)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite