„Săgeata“ lui Robin i-a cruţat pe milanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care Van  Persie este blocat in extremis de Abbiati
Momentul în care Van Persie este blocat in extremis de Abbiati

Tensiunea partidei Arsenal - Milan a atins punctul culminant la 3-0, la ratarea colosală a lui Robin van Persie. „Am simţit că mă lasă inima“, a spus şeful lui Milan.

Marţi seară, „diavolii" de la AC Milan n-au fost decât nişte mieluşei pe Stadionul „Emirates". În 45 de minute, rossonerii au fost călcaţi în picioare de „tunarii" lui Arsene Wenger, englezii marcând de trei ori şi apropiindu-se la un singur pas de remontarea deficitului de patru goluri (0-4) din tur. Campioana Italiei putea primi lovitura de graţie în repriza secundă, la o ocazie rarisimă a golgheterului Van Persie, olandezul ratând dintr-o poziţie ideală, singur cu portarul Abbiati.

Galliani, în prag de infarct

Ce a simţit atunci întreaga suflare milaneză a fost reliefat de reacţia vicepreşedintelui clubului, Adriano Galliani. Aflat în tribune, acesta n-a mai rezistat tensiunii şi a părăsit loja. „Nu am mai putut să mă uit, am simţit că inima nu mai rezistă. M-am dus şi m-am închis în vestiar, unde nici la TV nu m-am uitat. Până la urmă, a venit cineva la mine şi mi-a zis rezultatul. Ce le-am spus jucătorilor? Nimic. Nu am putut. Încă încerc să-mi revin. A fost un meci care a arătat cât de minunat e fotbalul", a povestit mâna dreaptă a lui Silvio Berlusconi.

În pragul infarctului, probabil că Galliani rememora „coşmarul" din 2004, când AC Milan a pierdut incredibil o calificare (0-4 cu Deportivo La Coruna) după ce bătuse în tur cu 4-1. Sau pe cel din 2005, în acea fabuloasă finală a Ligii Campionilor, cu Liverpool, când englezii au revenit de la 0-3 în meciul cu AC Milan şi au câştigat la penaltyuri.

Wenger către arbitru: „O ruşine"

De partea cealaltă, managerul Arsene Wenger a trecut pe lângă „cea mai mare realizare din cariera de antrenor", aşa cum declarase înainte de meci. La final, francezul a pus eliminarea lui Arsenal pe greşelile de arbitraj. „De fiecare dată când cădeau, italienii primeau lovituri libere", a acuzat Wenger. El s-ar fi dus pe tunel după meci la arbitrul sloven Skomina, caracterizând prestaţia acestuia ca fiind „a fucking disgrace".

5 ani a aşteptat AC Milan pentru a reveni în primele opt echipe ale Europei

10 goluri  a marcat Arsenal în ultimele 3 meciuri: cu Tottenham, Liverpool şi AC Milan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite