Sacrificiu pentru a-şi reprezenta ţara natală la Jocurile Olimpice: numărul trei din tenisul femin mondial renunţă la cetăţenia americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea de origine japoneză Naomi Osaka (3 WTA) va renunţa la cetăţenia americană, pentru a-şi putea reprezenta ţara natală la Jocurile Olimpice.

Dubla campioană de Grand Slam a luat această decizie pentru a putea reprezenta Japonia la Jocurile Olimpice, programate anul viitor, la Tokyo. Legile din ţara sa presupun ca jucătorii care au dublă naţionalitate, aşa cum este cazul lui Naomi Osaka, să aleagă o singură cetăţenie, până la împlinirea vârstei de 22 de ani. Şi, cum fostul lider al clasamentului feminin va sărbători, în curând, această vârstă, decizia ei a fost de a opta pentru ţara natală.

„Este un sentiment special să ştiu că pot să încerc să reprezint Japonia la Olimpiadă. Cred că voi reuşi să pun mai multă emoţie în jocul meu, atunci când voi avea mândria de a-mi reprezenta ţara”, a declarat Naomi Osaka. Sportiva sa născut în Japonia, având origini nipone pe linia maternă şi haitiene pe cea paternă şi stabilindu-se, ulterior, în Statele Unite ale Americii. Totuşi, în circuitul WTA ea a reprezentat întotdeauna Japonia, echipă pentru care a jucat şi la FedCup.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite