Săbii de bronz pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pozdniakov, scor 12-15. Pe partea cealaltă a tabloului, turul secund a adus faţă în faţă doi români, Florin Zalomir şi Rareş Dumitrescu, primul impunându-se, la limită, cu 15-14. Zalomir a

Pozdniakov, scor 12-15. Pe partea cealaltă a tabloului, turul secund a adus faţă în faţă doi români, Florin Zalomir şi Rareş Dumitrescu, primul impunându-se, la limită, cu 15-14. Zalomir a trecut apoi cu 15-10 de ungurul Balasz Lengyel şi cu 15-13 de ucraineanul Dmitri Boiko, în faţa căruia pierduse în grupe, rezultat care l-a propulsat în semifinale şi i-a asigurat o medalie.
Elevul antrenorului Emilian Nuţă a fost foarte aproape de o performanţă şi mai mare, el fiind învins în semifinale de rusul Alexei Iakimenko, cel care avea să cucerească, de altfel, titlul continental, cu 15-14, după ce a condus cu 13-11. În final, scrimerul nostru a trebuit să se mulţumească cu bronzul.
A stat trei ani în Franţa
"Nu pot să spun că mă aşteptam la acest rezultat. Sunt foarte mulţumit, dar regret totuşi că nu am ajuns în finală, unde nu se ştie ce s-ar fi întâmplat", ne-a declarat sportivul în vârstă de 25 de ani. Florin Zalomir a început scrima la Iaşi, unde s-a pregătit cu tatăl său vitreg, Iulian Biţucă. A cucerit o medalie de argint la Mondialele de juniori din 2000, dar, după Europenele de seniori din 2003, a rămas în Franţa, şi nu s-a mai auzit nimic de el o bucată de timp. S-a întors în ţară la începutul acestui an, a fost reprimit în lot, iar acum, la Izmir, a obţinut cel mai bun rezultat al carierei.
Cel de-al doilea trofeu de bronz pentru delegaţia României a fost obţinut în proba feminină de spadă, prin Anca Băcioiu. Craioveanca de 23 de ani, fostă medaliată la Europenele de juniori cu echipa, a trecut, pe rând, de slovena Kaja Dolar (15-11), de austriaca Andrea Rentmeister (15-7), de letona Julija Vansovica (15-8) şi de rusoaica Oxana Ermankova (15-11), fiind învinsă în semifinale (8-15) de către cea care avea să cucerească medalia de aur, Claudia Bokel, din Germania. O evoluţie bună a avut şi Iuliana Măceşeanu, ocupanta locului al treilea la ediţia precedentă, care s-a calificat între cele mai bune opt spadasine ale continentului, dar a ratat o medalie pentru o singură tuşă, fiind învinsă în sferturile de finală, cu 13-12, de către rusoaica Tatiana Logunova. Astăzi sunt programate probele de floretă feminin individual şi spadă masculin individual.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite