S-au stabilit loturile cu care România atacă Europenele de gimnastică de la Cluj. Obiectivul: două-trei medalii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor
Cătălina Ponor

La Campionatele Europene de gimnastică artistică individuale, de la Cluj-Napoca, programate între 19 şi 23 aprilie, vor participa 178 de gimnaşti şi 117 de gimnaste, care vor lupta pentru cele 12 medalii de aur (7 la masculin şi 5 la feminin).

Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu se numără printre cei zece gimnaşti desemnaţi să reprezinte România la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca (19-23 aprilie), preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, declarând, pentru News.ro, că obiectivul delegaţiei tricolore este de câştigare a a 2-3 medalii. La feminin, România va fi reprezentată de Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, iar la masculin au fost desemnaţi gimnaştii Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan, Laurenţiu Nistor şi Vlad Cotuna.

Potrivit listei de înscriere, aceştia vor evolua la aparate după cum urmează:

Feminin: sărituri şi paralele – Cîmpian, Crişan, Iordache; bârnă şi sol - Cîmpian, Crişan, Iordache, Ponor.

Antrenori: Nicolae Forminte, Cristian Moldovan, Matei Stănei.

Masculin: sol – Drăgulescu, Băţagă, Ursache, Ghiuzan; cal cu mânere – Băţagă, Ursache, Nistor; sărituri – Drăgulescu, Băţagă, Ghiuzan; paralele şi bară fixă – Cotuna, Nistor. Antrenori: Ionuţ Corlaci, Ioan Suciu, Vasile Vug.

Marele absent din lotul masculin tricolor este Andrei Muntean (locul 6 la paralele, la JO de la Rio), care a fost operat la umăr şi este în recuperare. La Campionatele Europene, România va fi reprezentată şi de doi arbitri – Andreea Cacovean şi Eugen Cătean. ”Sigur că ne dorim rezultate cât mai bune, ca de fiecare dată când participăm la mari competiţii. Mizăm pe 2-3 medalii, asta ne dorim pentru România la aceste Campionate Europene”, a declarat preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, pentru News.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite