S-au risipit îndoielile: ce calitate va avea Nicolae Dică la FCSB. Şeful Şcolii de antrenori din România a lămurit cazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FCSB a bătut palma cu Nicolae Dică, actualmente antrenor în liga a treia, la liderul Seriei a III-a, SCM Piteşti. Totuşi, cum nu deţine Licenţa UEFA Pro – a început cursurile de curând, tehnicianul de 36 de ani nu poate fi principal în Liga I.

Oficialii FCSB au sperat ca Dică să primească o derogare din partea Şcolii de antrenori. Acest lucru nu se va întâmpla însă, după cum şeful şcolii, Dan Apolzan, a explicat pentru gsp.ro. 

„El (n.r. – Dică) nu poate primi nicio derogare. De doi ani şi jumătate nu s-a acordat nicio derogare. Şi Claudiu Niculescu a fost într-o situaţie asemănătoare, avea o ofertă din Liga I, însă nu i s-a dat derogare“, a spus Apolzan.

El a explicat că, în cel mai bun caz, Dică poate termina mai devreme cursurile pentru Licenţa UEFA Pro. „Cursurile se termină anul viitor în noiembrie. Am făcut o propunere la UEFA şi, dacă vom reuşi să comprimăm modulele, atunci vom termina în iunie anul viitor. Noi acum suntem la modulul 2 din 19“, a adăugat Apolzan.

În aceste condiţii, FCSB va fi nevoită să găsească, totuşi, un tehnician cu Licenţă Pro care să fie principal în acte şi să stea lângă Dică. Cel mai probabil, acest rol va  fi îndeplinit de Dumitru Dumitriu, care a mai fost principal şi în mandatul lui Rădoi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite