S-a supărat şi Rădoi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul de 29 de ani este ultimul component al naţionalei care a ripostat la critici după amicalul cu Ucraina. „Închizătorul“ s-a arătat dispus să renunţe la tricolor. Răzvan Lucescu, Gabi Tamaş, Cristi Chivu şi Mirel Rădoi sunt oamenii care au intrat în război cu presa şi cu publicul din România.

Tricolorii cad pe capete! Problema este că nu o fac în luptă, ci până să ajungă la câmpul de bătălie. S-a ajuns ca fiecare conferinţă de presă de la naţională să anunţe dispoziţia unui jucător de a se retrage de la selecţionata lui Răzvan Lucescu.

În principiu, din cauza criticilor. Tonul acestui război l-a dat chiar selecţionerul. Acesta a spus că presa sportivă este de „doi lei" şi că foarte puţini ziarişti înţeleg fenomenul.

Pe fondul acestei stări tensionate a venit şi reacţia lui Cristi Chivu, care, la prima conferinţă de la naţională după ce a câştigat Liga Campionilor cu Inter, a anunţat că intră în silenzio stampa pentru un an. „Dacă vreţi, renunţ şi la calitatea de căpitan", a ridicat Chivu miza, fără să ofere alte explicaţii.

După eşecul cu Ucraina (2‑3), şi Gabi Tamaş le-a transmis ziariştilor că presa nu are dreptul să critice jucătorii de la naţională şi că nu va mai evolua în Liga I, tot din cauza jurnaliştilor. Ieri, „greviştilor" li s-a adăugat şi Mirel Rădoi.

Fostul căpitan al Stelei a răbufnit întrucât presa l-a acuzat, în repetate rânduri, că s-a dus la un campionat slab, cel din Arabia Saudită, şi s-a arătat dispus să se retragă de la naţională! Iritarea lui Rădoi vine şi de la faptul că a fost arătat cu degetul de Cornel Dinu după înfrângerea de sâmbătă, de la Lvov: „Mirel e un jucător bun pentru ţările arabe. Mie îm plac mijlocaşii rapizi, aş juca oricând cu Ropotan în locul lui Rădoi".

Lucescu jr: „Mutu nu va mai juca pentru România"

Dacă mai mulţi fotbalişti ameninţă că nu mai vin la lot, în schimb, selecţionerul a precizat că un jucător nu va mai fi chemat.

„Mutu a încălcat regulamentul, când a fost prins, consumând alcool într-un club de noapte înaintea meciului cu Serbia. Nu vreau să încurajez un asemenea comportament. El nu va mai juca la naţională, cât timp sunt eu aici", a declarat selecţionerul într-un interviu acordat ziarului „Izvestia" din Ucraina.

"Nivelul din Arabia Saudită se compară cu cel din România. Noi nu ne comparam nici cu Honduras. Ei au ajuns Mondiale, noi nu. "

Mirel Rădoi
jucător Al-Hilal

Telex

Hagi îl critică pe Lucescu jr. „Regele" a reacţionat după ce selecţionerul a spus că România face parte din lumea a treia a fotbalului. „Nu poţi să spui aşa ceva în condiţiile în care an de an avem o echipă în grupele Ligii Campionilor. Poate Răzvan ne-o fi zis nouă aşa, dar în vestiar să fi transmis jucătorilor altceva. Dar nici aşa nu este corect pentru că România a demonstrat în ultimii ani că este una dintre echipele importante din Europa. Nu putem învinge Franţa sau Italia, dar avem jucători capabili să le ţină piept", a declarat Gheorghe Hagi.

Maftei a părăsit cantonamentul naţionalei. Accidentat, jucătorul Unirii a revenit ieri în ţară. Fundaşul dreapta are o întindere la ligamentele genunchiului drept, iar Lucescu jr va miza pe Dănănae în locul lui.

Macedonia, puternică şi fără Pandev. Selecţionerul formaţiei cu care tricolorii vor da piept în această seară, Mirsad Jonuz, a declarat că echipa sa va da o replică solidă României. Asta în ciuda faptului că Macedonia nu-l va avea pe Goran Pandev. Fotbalistul de la Inter Milano a fost învoit de Jonuz, deoarece a avut un sezon lung şi obositor.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite