S-a dus şi Roland Garros! Obiectivul Simonei Halep de a câştiga un Grand Slam rămâne deocamdată un vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O oră şi 11 minute a durat coşmarul Simonei Halep, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros şi posibilul meci dintre ea şi Alexandra Dulgheru, în faza următoare a competiţiei, a devenit de fapt disputa Alize Cornet  vs Mirjana Lucici – Baroni.

Asta pentru că în timp ce Simona era chinuită de croata în vârstă de 33 de ani, Alexandra era îngenuncheată de fraţuzoaică pe un teren alăturat. Dacă meciul Dulgheru – Cornet, scor 2-6, 7-5 a avut un deznodâmânt oarecum previzibil, ţinând cont de diferenţa de 22 de locuri WTA dintre cele două sportive, în defavoarea Alexandrei, înfrângerea Simonei are un gust extrem de amar şi poate avea implicaţii nefericite asupra poziţiei ei în ierarhia mondială.

Poate cădea pe locul 5 WTA

Simona trebuia să apere punctele obţinute anul trecut, când a jucat finala, însă această eliminare prematură o poate arunca până pe locul 5 WTA, după Serena Williams, Petra Kvitova, Maria Şarapova şi Caroline Wozniacki. Disputa cu Lucici – Baroni (locul 70 WTA), adjudecată de aceasta cu 7-5, 6-1 a fost influenţată de numărul prea puţin de puncte câştigate de Halep pe propriul serviciu, ea având un procentaj de sub 50% la acest capitol, faţă de peste 80%, cât a avut croata. Croata a fost agresivă de la bun început şi a încercat să limiteze soluţiile Simonei Halep, care a greşit mult şi nejustificat. „Am mai jucat cu ea, ştiam că va fi greu şi că nu trebuie să greşesc”, a declarat Baroni, care anul trecut a eliminat-o pe Halep în turul al treilea de la US Open.

A boicotat Fed Cup degeaba

În prestaţia Simonei a surprins neplăcut uşurinţa prin care a pierdut cel de-al doilea set, scorul arătând la un moment dat 5-0 pentru sportiva croată. O scuză care poate veni în apărarea Simonei este o posibilă problemă fizică. În primul set ea a călcat strâmb, iar în cel de-al doilea a cerut îngrijiri la nişte răni din palmă. Din păcate, obiectivul Simonei Halep de a câştiga un Grand Slem rămâne deocamdată un vis. Iar rezultatul de ieri de la Paris este cel mai slab înregistrat de ea la un turneu de Grand Slem, în ultimii doi ani. Sezonul de zgură al Simonei a fost dezastruos anul acesta, fără nici măcar o finală jucată, demonstrând că decizia de a nu participa la meciul de FED Cup, contra Canadei, tocmai în ideea de a se pregăti pentru această suprafaţă, n-a avut efectul scontat.

România mai rămâne în competiţia feminină de la Roland Garros cu speranţa că Irina Begu (locul 30 WTA) şi Andreea Mitu (locul 100 WTA) vor trece în turul al treilea. Irina va juca azi împotriva croatei Ana Konjuh (locul 94 WTA), pe care în mod normal ar trebui să o învingă, în vreme ce Andreea Mitu are o misiune extreme de dificilă, împotriva cehoaicei Karolina Pliskova (locul 12 WTA). 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite