S-a dezlănţuit iadul înainte de meciul cu Ajax. Gigi trece la ameninţări la adresa echipei: „Batem sau îi distrug!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Finanţatorul a lansat un ultimatum, după ce a văzut că Steaua a ajuns „ciuca bătăilor“ în partidele de verificare. Latifundiarul va pleca în cantonamentul echipei din Turcia, pentru a urmări ultimul test înainte de meciul tur cu olandezii, la 14 februarie.

Steaua care a încheiat 2012 pierdea greu şi rar, Steaua care a început 2013 are o victorie în şapte meciuri şi a fost învinsă până şi de ocupanta locului 5 din Azerbaidjan!

Bineînţeles, lipsa de formă a roş-albaştrilor se poate pune şi pe seama faptului că amicalele nu se compară cu partidele oficiale. O altă teorie spune însă că aşa cum joci în amicale, aşa te vei prezenta şi la meciurile cu miză. Peste opt zile, la Amsterdam, Steaua va afla dacă problemele ei au ţinut de lipsa mizei în perioada de pregătiri sau dacă, într-adevăr, jocul are lacune serioase, aşa cum pretind Anghel Iordănescu şi Emeric Ienei.

Până atunci, elevii lui Reghecampf vor avea un test în care miza va fi să scape de furia lui Gigi Becali.

Amicalul decisiv, la 9 februarie

Surprinzător, până acum, latifundiarul s-a ferit să critice echipa, deşi bilanţul din 2013 e îngrijorător: şapte meciuri, o victorie, două remize, patru înfrângeri. 

„Nu mă interesează că echipa nu reuşeşte să învingă. Mai degrabă mă enervează că Prepeliţă pierde mingi foarte uşor. Gardoş a avut şi el ezitări în apărare, dar cred că la meciurile oficiale nu va fi aşa. Cu puţin noroc, vom elimina Ajax. Steaua nu e o echipă de mari talente, de jucători de 15 milioane de euro fiecare. Noi suntem o echipă de muncă, iar la amicale nu poţi să ai aceeaşi dăruire şi aceeaşi concentrare ca la meciurile oficiale“, a spus Gigi Becali după eşecul cu Dinamo Moscova. 

Apoi însă a schimbat tonul şi, pentru prima dată în acest an, a dat un ultimatum echipei: „Eu vreau victorie la ultimul meci amical. Trebuie să câştigăm la pas. 5-0 vreau! Dacă nu, îi distrug“. 

De ce e important ultimul joc?

Partida pe care roş-albaştrii sunt condamnaţi să o câştige e cea cu Jablonec, ocupanta locului doi în prima ligă din Cehia (sâmbătă, 9 februarie, Digi Sport 1).

Având în vedere că internaţionalii Stelei vor rata amicalele cu Mlada Boleslav (azi) şi cu Slovan Bratislava (joi), întâlnirea cu Jablonec e ultima ocazie pentru Reghecampf de a trimite pe teren o formulă similară cu aceea care va fi utilizată la Amsterdam. După jocul cu cehii, roş-albaştrii vor pleca în Olanda, unde la 14 februarie vor întâlni Ajax.

Unii au fost deja „distruşi“

Cinci dintre elevii lui Reghecampf au fost deja „distruşi“ de Gigi Becali, care n-a mai aşteptat jocul cu Jablonec pentru a da verdictul în privinţa lor. „Sunt nişte jucători cu care n-ai ce să faci. Rocha, Mihai Costea, Filip, Lupu şi Năstăsie. Rocha, de exemplu, pierde toate mingile şi doarme pe teren. Filip măcar are un salariu mic, de 4.000 de euro pe lună, şi e şi el pe acolo, rezervă. Cu ceilalţi patru însă, n-am ce să mai fac“, a spus Gigi Becali.

Marţi, test pentru Steaua B

Roş-albaştrii întâlnesc, marţi, Mlada Boleslav, ocupanta locului 5 în prima ligă din Cehia (20.30, Digi Sport 1). Amicalul va fi o ocazie pentru rezerve să-şi arată potenţialul. Asta deoarece Tătăruşanu, Chiricheş, Bourceanu, Pintilii şi Tănase sunt la echipa naţională, iar Szukala, Adi Popa şi Rusescu sunt accidentaţi.

Rezultatele Stelei în 2013

Steaua – Celtic 1-2

Steaua – Basel 1-1

Steaua – Dinamo Kiev 2-0

Steaua – Ferencvaros 1-2

Steaua – Qabala 0-1

Steaua – Sturm Graz 3-3

Steaua – Dinamo Moscova 1-2

Rezultatele Ajax-ului în 2013

Vasco da Gama – Ajax 1-0

Ajax – Feyenoord 3-0

Vitesse – Ajax 3-2

Vitesse – Ajax 0-4

Venlo – Ajax 0-3  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite